VESIĆ OTVORIO HANGAR AVIO KOMPANIJE "PRINCE AVIATION": Događaju prisustvovao i Kristofer Hil (FOTO)

Autor:

Vesti

27.09.2024

22:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vesić je podsetio da Kraljevina Jugoslavija između Prvog i Drugog svetskog rata nije proizvodila automobile, ali da je u Beogradu tada bilo više fabrika aviona

VESIĆ OTVORIO HANGAR AVIO KOMPANIJE "PRINCE AVIATION": Događaju prisustvovao i Kristofer Hil (FOTO)

Foto: Ministarstvo saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić otvorio je večeras hangar avio kompanije "Prince Aviation" uz poruku da je to važno za razvoj srpskog vazduhoplovstva i avio industrije, a događaju je između ostalih prisustvovao ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil.

Vesić je podsetio da Kraljevina Jugoslavija između Prvog i Drugog svetskog rata nije proizvodila automobile, ali da je u Beogradu tada bilo više fabrika aviona, te da je kralj Aleksandar bio prvi evropski monarh koji je leteo avionom.

Vesić je rekao da se razvoj i ekonomski rast koji se poslednjih godina dešava u Srbiji može najbolje videti po izgradnji brzih pruga i renesansi naše avijacije.

Istakao je da je beogradski aerodrom "Nikola Tesla" u prvih šest meseci ove godine imao 3,7 miliona putnika, a da je sasvim sigurno da će ih ove godine biti više od osam miliona.

U narednih šest godina plan je da imamo 14 do 15 miliona putnika, rekao je Vesić i podsetio da je pre nekoliko dana potpisan ugovor za rekonstrukciju druge faze niškog aerodroma "Konstantin Veliki", čiji će kapacitet biti 1,5 miliona putnika.

- Čeka nas i rekonstrukcija aerodroma 'Morava', a radićemo i aerodrom u Trebinju. Pripremamo se da radimo jedan veliki projekat sa izgradnjom heliodroma na auto-putevima što je važno za povećanje bezbednosti - rekao je Vesić.

Naveo je da sve investicije države prate i privatne investicije i dodao da je otvaranje hangara kompanije "Prince Aviation" pravi dokaz kako privatni kapital može da se uključi u razvoj države.

Čestitao je ljudima iz te kompanije koja je, kako je rekao, najbolja kompanija u ovom delu Evrope. 

- Čestitam vam zato što ste 34 godine uspeli da sačuvate svoju kompaniju. Bilo je i dobrih i teških trenutaka za sve te godine, ali ulazak u novu eru sa ovakvim hangarima znači da će kompanija još više napredovati - rekao je Vesić.

Istakao je da to govori o tome gde je budućnost Srbije i dodao da je budućnost naše zemlje u pružanju logistike jer se nalazimo na takvom mestu u Evropi gde se povezuju svi vidovi saobraćaja - vazdušni, drumski i železnički.

- Ovo govori o tome kako jedna srpska kompanija može da bude na nivou najboljih evropskih kompanija. Ovo je jedan od deset centara na svetu za mlazne avione i veoma sam ponosan i srećan, kao ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, što imamo ovakve kompanije - rekao je Vesić.

Istakao je da je otvaranje ovog hangara važno i za razvoj srpskog vazduhoplovstva i za razvoj naše avio industrije.

- Želim vam puno sreće, još mnogo putnika i nove avione i da svuda, gde god letite, sa ponosom nosite našu srpsku zastavu jer to je naš ponos, a vi ste ponos Srbije - dodao je Vesić koji je potom, pritiskom na taster, otvorio hangar sa predstavnicima kompanije "Prince Aviation".

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading