MILOŠ VUČEVIĆ U KOVILOVU NA ZBORU KRAJIŠNIKA: Zauvek zajedno za našu Srbiju! (FOTO)

Autor:

Vesti

29.09.2024

15:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer Miloš Vučević danas je posetio zbor Krajišnika u Kovilovu i imao je jaku poruku za sve Krajišnike, a to je da je Srbija i njihova kuća i da ćemo je graditi svi zajedno.

MILOŠ VUČEVIĆ U KOVILOVU NA ZBORU KRAJIŠNIKA: Zauvek zajedno za našu Srbiju! (FOTO)

Foto: TANJUG/ VLADA AP VOJVODINE/ ANDREJ PAP

Premijer Miloš Vučević danas je bio na zboru Krajišnika u Kovilovu, a kako je naveo, Srbija se ne odriče Banije, Dalmacije, Like i Korduna, jer je tu autohtoni srpski narod.

- Ni kiša nas nije sprečila da se danas okupimo u Kovilovu, na tradicionalnom “Zboru Krajišnika i prijatelja”. Mnogo je propatio naš narod u prošlosti, kada su ga drugi terali sa vekovnih ognjišta, ali je ostao stamen i nepokolebljiv u ljubavi prema našoj Srbiji. Mi se ne odričemo Banije, Dalmacije, Like i Korduna, jer je tu autohtoni srpski narod. Ali nismo protiv nikoga, i nemamo teritorijalne pretenzije. Hvala Krajišnicima na svoj ljubavi i podršci. Želim da znaju da su i oni zaslužni za sve uspehe naše Srbije, i da budu ponosni na to. Znam da kažu “nema raja bez rodnoga kraja”, ali Srbija je njihova kuća i gradićemo je zajedno, negujući tradiciju i običaje Krajišnika. Zauvek zajedno za našu Srbiju - poručio je premijer na svom Instagram nalogu. 

 

 

Na zboru će se predstaviti krajiška udruženja iz čitave Srbije, bogat kulturno-umetnički program, kao i krajiški pisci i slikari. Organizuje se i sportsko-rekreativna manifestacija "Krajiški višeboj", a očekuju se i mnogobrojni gosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (28)

Loading
Mara

29.09.2024 15:49

Miloš Vučević je na zboru Krajišnika u Kovilovu istakao važnost zajedništva i solidarnosti među ljudima u Srbiji. Njegova poruka "Zauvek zajedno za našu Srbiju!" odražava posvećenost jačanju veza između građana i očuvanju nacionalnog identiteta. Vučević je naglasio da je ujedinjenje ključ za prevazilaženje izazova s kojima se Srbija suočava, kao i za izgradnju boljeg sutra za sve njene građane.

Mima

29.09.2024 15:50

Ovi skupovi pokazuju da ovako cuvamo nase kulturno nasledje bez obzira gde zivimo

Milan

29.09.2024 15:51

Zbor može biti i prilika za razgovor o budućnosti zajednice, kao i o mogućnostima za saradnju sa drugim regijama i narodima.

Milan

29.09.2024 15:53

Zborovi podsećaju na istorijske događaje, izazove i borbu ljudi iz Krajine, što je važno za očuvanje kolektivnog sećanja i razumevanje prošlosti.