VUČEVIĆU ORDEN ZA ODANOST SRPSKOM JEDINSTVU! Predsednik Republike Srpske odlikovao premijera Srbije

Autor: M. J.

Vesti

26.09.2024

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučević je rekao da je ovaj orden velika čast za njega, njegovu porodicu, ali i Srbiju i ceo tim koji predvodi predsednik Aleksandar Vučić

VUČEVIĆU ORDEN ZA ODANOST SRPSKOM JEDINSTVU! Predsednik Republike Srpske odlikovao premijera Srbije

Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik odlikovao je juče u Banjaluci predsednika Vlade Srbije Miloša Vučevića Ordenom Republike Srpske na lenti.

Vučević je odlikovan za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju saradnje i političkih odnosa između Republike Srbije i Republike Srpske, kao i za izuzetan doprinos od šireg značaja za opstanak, afirmaciju i razvoj Republike Srpske.

- Vlada Srbije pod vođstvom Miloša Vučevića nastavila je da razvija odnose sa Srpskom na najvišem nivou u skladu s Dejtonskim mirovnim sporazumom i Sporazumom o specijalnim paralelnim vezama.

Srpski premijer je pravi prijatelj Srpske i odani pripadnik srpskog naroda jer se bori za njegova prava, ali i poštuje druge i drugačije zalažući se za mir - rekao je Dodik i dodao:

- Ovo odlikovanje podseća na izboreno pravo za specijalne i paralelne odnose Srbije i Republike Srpske, što je predviđeno Dejtonskom mirovnim sporazumom. Poštujemo teritorijalni integritet BiH s pravima koje ima, ali s pravima entiteta.

Tražimo jednak odnos

Vučević je rekao i da pojedini političari iz BiH osporavaju teritorijalni integritet Srbije, dok Srbija ne osporava teritorijalnu celovitost BiH.

- Nama se oduzima deo teritorije, Kosovo i Metohija, i govori nam se da je to gotova stvar, nameće nam se da ono što je bila agresija na našu državu, što je kršenje međunarodnog javnog prava, treba valjda da bude prihvaćeno kao normalno. Samo tražimo jednak odnos kao što mi imamo odnos prema drugim državama - dodao je premijer Srbije.

Vučević je rekao da je ovaj orden velika čast za njega, njegovu porodicu, ali i Srbiju i ceo tim koji predvodi predsednik Aleksandar Vučić:

- Ovo nije priznanje samo za ono što smo radili, već obaveza da radimo zajedno u svemu što nam predstoji. Verujem, uz sve izazove koje imamo pred nama, da ćemo biti odgovorni, mudri, racionalni i strpljivi, da ćemo čuvati Srbiju i Republiku Srpsku u skladu s Dejtonskim mirovnim sporazumom.

Novi vrtić i 20 stanova

Predsednik RS i premijer Srbije juče su posetili novoizgrađeni vrtić "Srbija", za čiju su izgradnju dve vlade obezbedile tri miliona konvertibilnih maraka, a dočekao ih je gromoglasnim aplauzom veliki broj građana.

Vrtić "Srbija", koji je počeo s radom 2. septembra, prostire se na površini od 1.762 metra kvadratna i moći će da primi 200 mališana, koji će imati mnogo bolje uslove za boravak, s većim brojem prostorija i igraonica, zelenim površinama i drugim sadržajima.

Dodik i Vučević su u Srpcu uručili i ključeve nove zgrade za 20 mladih bračnih parova.

On je naglasio da će Srbija nastaviti da podržava Srpsku u skladu sa Svesrpskom deklaracijom jer je reč o istom narodu, istoj kulturi, zajedničkoj prošlosti i budućnosti:

- To je suština svega što smo radili i radimo. Radićemo na mnogim projektima, ne samo na infrastrukturi, na stvaranju uslova za bolji život građana, za veće plate i penzije. Ako nam je nešto nasušno potrebno, onda je to jedinstvo. To je ključna poruka srpskom narodu u BiH, da se ne delite. Očuvanje Republike Srpske mora da bude zajedničko svima i iznad dnevne politike.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading