OSTOJA SE DOTAKAO BUDŽETA: "Država nam je dala toliko, porez smo od septembra do septembra uplatili!"

Autor:

Sport

26.09.2024

18:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bilo je preko 100 igrača na platnom spisku, a sada je situacija drugačija, svi su dugovi isplaćeni - naveo je Ostoja.

OSTOJA SE DOTAKAO BUDŽETA: "Država nam je dala toliko,  porez smo od septembra do septembra uplatili!"

Foto: Starsport

Predsednik Partizana, Ostoja Mijailović gostovao je na RTS 1, u emisiji "Beogradska hronika" gde je govorio o raznim temama. Prvi čovek crno-belh je istakao da država dotira pet miliona evra, a da je ukupni budžet 23 miliona evra.

- Sve zavisi od budžeta. Do sada nisam govorio, mi smo budžet pre nekoliko dana usvojili, a on je 23 miliona evra. Što se tiče igrača i stručnog štaba, budžet iznosi 15 miliona evra, a ostatak su troškovi kluba. Takođe, u tih 23 miliona evra, država je dala 5 miliona evra, što očekujemo i ove godine. Dakle naši prihodi su 18, a državni pet miliona evra. Samo da napravim paralelu, kada sam došao u klub dugovi su bili 15 miliona evra, tada je imao budžet 1.5 miliona. Kada sam došao imao sam osam trenera koji su radili u Partizanu i devetog Mutu Nikolića - naveo je Mijailović.

Mijailović je poručio da svi dugovi isplaćeni.

- Bilo je preko 100 igrača na platnom spisku, a sada je situacija drugačija, svi su dugovi isplaćeni, porez smo od septembra do septembra uplatili preko 6 miliona evra, uskoro očekujemo da uđemo u reprogram, sada rešavamo i taj dug i posle toga neće biti dugova u nekom bližem periodu - jasan je Ostoja.

Foto: Starsport

Ostoja Mijailović

Predsednik Partizana se dotakao i takmičenja kao što su ABA ligi, Evroligi i KLS.

- ABA liga je regionalna liga u odnosu na domaću ligu i ima prioritet kao što Evroliga ima prioritet u odnosu na ABA ligu - rekao je Mijailović.

Na utakmici u toku regularnog vremena nisu mogle da se čuju standardne uvrede koje čujemo na utakmici vezano za funkcionere večitog rivala, a objasnio je Mijailović zašto je to tako.

- Akcija je inicirana od strane stručnog štaba i igrača. Sinoć je sprovedena, svi zahtevamo više ljubavi i manje vređanja. Željko je više puta pričao, imali smo dosta utakmica gde vodimo 20 razlike, publika krene da vređa nekoga ko nema veze sa utakmicom i rezultat padne, igrači izgube koncentraciju i ne bavimo se košarkom. Mi ćemo nastaviti sa akcijama jer želimo savršene utakmice, ne želimo da platimo ogromne kazne, preko 100 hiljada evra. Pojačaćemo akciju i biće u toku cele sezone - podvukao je Ostoja Mijailović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading