KURTIJEV LOV NA SRBE NE PRESTAJE! Ponovo uhapšen Aleksandar Arsenijević na KiM - RAZLOG JE BIZARAN! (VIDEO)

Autor:

Vesti

02.10.2024

15:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Okupljeni Albanci pokušali su fizički da se obračunaju sa njim.

KURTIJEV LOV NA SRBE NE PRESTAJE! Ponovo uhapšen Aleksandar Arsenijević na KiM - RAZLOG JE BIZARAN! (VIDEO)

Foto: Bunt CG

Predsednik Srpske demokratije Aleksandar Arsenijević ponovo je uhapšen i odveden u policijsku stanicu, jer je navodno duvajući u pištaljku, uznemiravao goste jedne poslastičare vlasnika Albanca, u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Uz Aleksandra Arsenijevića, policija je privela i osobu albanske nacionalnosti, koja je negodovala zbog zviždanja pištaljkom.

 

 

Aktivisti Srpske demokratije su preneli RTS-u da su okupljeni Albanci u nedavno otvorenoj poslastičarnicii, pokušali i fizički da se obračunaju sa njima zbog duvanja u pištaljku, ali da je policija reagovala.

Zamenik komandira policije za Sever Veton Eljšani naveo je da je Arsenijević prekršio javni red i mir.

 

 

Po navodima Eljšanija, zviždao je na gradskom šetalištu u Mitrovici kada se pojavio predsednik opštine Erden Atić.

Eljšani nije mogao da potvrdi koliko će Arsenijević biti zadržan u stanici policije, rekavši da se radi na razjašnjavanju okolnosti.

 

 

Ispred stanice policije u severnom delu Kosovske Mitrovice okupilo se više pristalica Srpske demokratije i građana, koji zahtevaju oslobađanje Arsenijevića.

Lider Srpske demokratije Aleksandar Arsenijević bio je uhapšen i početkom avgusta u Severnoj Mitrovici.

 

 

Stanje na KiM nestabilno i osetljivo

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović sastao se danas sa komandantom Kfora Ozkanom Ulutašom i ukazao da je bezbednosna situacija na teritoriji AP KiM nestabilna i osetljiva zbog jednostranih i provokativnih poteza privremenih institucija u Prištini, koji imaju za cilj promenu etničke strukture na severu pokrajine.

Mojsilović i Ulutaš su na proštajnom sastanku razgovarali o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji na teritoriji KiM i dometima saradnje Vojske Srbije i Kfora za vreme mandata generala Ulutaša na čelu međunarodnih snaga bezbednosti na AP KiM, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading