ARSENIJEVIĆ PUŠTEN NA SLOBODU: Kurtijevci ga priveli jer je DUVAO U PIŠTALJKU!

Autor:

Vesti

02.10.2024

18:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Srpske demokratije bio je uhapšen i početkom avgusta u Severnoj Mitrovici

ARSENIJEVIĆ PUŠTEN NA SLOBODU: Kurtijevci ga priveli jer je DUVAO U PIŠTALJKU!

Foto: YouTube/Printscreen/KoSSev - Kosovo Sever Portal

Predsednik Srpske demokratije Aleksandar Arsenijević, koji je bio pritvoren zbog navodnog remećenja javnog reda i mira u severnom delu Kosovske Mitrovice pušten je iz pritvora.

On je uhapšen nakon što je duvao u pištaljku u blizini jednog objekta koji se nalazi u vlasništvu Albanca, a kada se na šetalištu pojavio takozvani gradonačelnik Erden Atić.

Zamenik komandira policije samoproglašenog Kosova za Region sever Veton Eljšani ranije je rekao za Tanjug da su zajedno sa liderom Srpske demokratije privedeni još jedan Srbin i dvojica Albanaca, dodajući da se radi na rasvjetljavanju okolnosti i da ne zna kada će oni biti pušteni.

Podsetimo, aktivisti Srpske demokratije su preneli RTS-u da su okupljeni Albanci u nedavno otvorenoj poslastičarnici, pokušali i fizički da se obračunaju sa njima zbog duvanja u pištaljku, ali da je policija reagovala.

 

 

Lider Srpske demokratije bio je uhapšen i početkom avgusta u Severnoj Mitrovici.

Stanje na KiM nestabilno i osetljivo

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović sastao se danas sa komandantom Kfora Ozkanom Ulutašom i ukazao da je bezbednosna situacija na teritoriji AP KiM nestabilna i osetljiva zbog jednostranih i provokativnih poteza privremenih institucija u Prištini, koji imaju za cilj promenu etničke strukture na severu pokrajine.

Mojsilović i Ulutaš su na proštajnom sastanku razgovarali o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji na teritoriji KiM i dometima saradnje Vojske Srbije i Kfora za vreme mandata generala Ulutaša na čelu međunarodnih snaga bezbednosti na AP KiM, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading