POKAZALI SU ŠTA ZNAJU I UMEJU! Mali: Mnogo lep trenutak da bih komentarisao Dušana Nikezića, Dragana Đilasa i njihovu propalu ekonomsku politiku

Autor:

Vesti

05.10.2024

10:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi znaju kako je Srbija izgledala dok je opozicija bila na vlasti

POKAZALI SU ŠTA ZNAJU I UMEJU! Mali: Mnogo lep trenutak da bih komentarisao Dušana Nikezića, Dragana Đilasa i njihovu propalu ekonomsku politiku

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali nije želeo danas da komentariše izjavu potredsednika Stranke slobode i pravde Dušana Nikezića da Srbija neće dobiti investicioni rejting zbog preteranog zaduživanja i zbog povećanja javnog duga.

- Mnogo je lep trenutak da bih komentarisao Dušana Nikezića i Dragana Đilasa i njihovu propalu ekonomsku politiku. Oni su pokazali šta znaju i šta umeju. Pobegao im je Međunarodni monetarni fond (MMF) 2011. - rekao je Mali na konferenciji za novinare u

Ministarstvu finansija povodom povećanja kreditnog rejtinga Srbije na investicioni.

Mali je podsetio da je Srbija 2012. godine, do kada su oni vodili srpsku ekonomiju i privredu, Srbija bila četiri nivoa kreditnog rejtinga iza ovog gde je danas. 

- Država je propadala. Imali ste skoro pola miliona ljudi koji su ostali bez posla od 2008. do 2012. godine, državu koja je bila potpuno uništena, a fabrike bez perspektive, nisu imali novca da isplate penzije tog meseca. Bili smo u četvrtoj, a danas smo u prvoj ligi - istakao je Mali.

On je na pitanje da prokomentariše izjavu bivšeg ministra finasija Srbije Dušana Vujovića da su "iluzije" da će prosečna plata u Srbiji 2027. godine biti 1.400 evra rekao da je dobijanje investicionog rejtinga najbolji odgovor.

- Mi smo svako obećanje koje smo dali ispunili, tako da ćemo i 2027. godine, u decembru mesecu, imati prosečnu zaradu Srbiji od 1.400 evra - naglasio je potpredsednik Vlade Srbije i dodao da on ima veliko poštovanje prema Dušanu Vujoviću jer je deo njegovog rada utkan u uspeh naših javnih finansija. 

Republika

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Sve što je obećano je i ispunjeno

Agencija za ocenu kreditnog rejtinga "S&P" Global Ratings povećala je kreditni rejting Srbije na investicioni, na nivou "BBB-" sa stabilnim izgledima za njegovo dalje poboljšanje.

Mali je istakao da očekuje u mesecima pred nama nove izveštaje preostale dve rejting agencije, odnosno da bar jedna od njih takođe potvrdi taj investicioni kreditni rejting, što je, kako je naglasio, još jedan veliki korak napred.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading