LAŽNA PROFESIONALNOST ŠOLAKOVACA! NEZAVISNI, AL' ZAMALO: Krili ime poslanika koji je divljao na putu!

Autor: LJUBINKA MIJUŠKOVIĆ

Vesti

05.10.2024

22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Objavili samo inicijale Nenada Milojičića jer se radi o funkcioneru stranke Miroslava Aleksića

LAŽNA PROFESIONALNOST ŠOLAKOVACA! NEZAVISNI, AL' ZAMALO: Krili ime poslanika koji je divljao na putu!

Foto: ST/Nebojša Mandić, printscreen/N1, Printscreen/Twitter

Profesionalnost i nezavisnost, na koju se mediji u vlasništvu Dragana Šolaka stalno pozivaju, samo su prazne fraze, što se najbolje videlo na primeru teksta o divljanju opozicionog poslanika Nenada Milojičića iz stranke Miroslava Aleksića. Naime, N1 je objavio vest da je poslanik N. M. (46) vozio brzinom od čak 127,7 kilometara na čas u delu puta gde je dozvoljena brzina 50, da je dva puta preticao kolonu preko pune linije i da se, na sve to, kada ga je policija zaustavila, pozvao na poslanički imunitet.

Republika

Foto: printscreen/N1

Objava na portalu N1

Dovoljno je pet minuta da se na spisku poslanika nađe osoba ovih inicijala i godina. Međutim, reč je o osobi iz redova opozicije i miljeniku šolakovaca, pa je onda, u skladu s uređivačkom politikom, zgodno da budu samo inicijali. Da je, primera radi, to uradio neki poslanik vladajuće koalicije, ne da bi u tekstu bilo puno ime i prezime, nego bi sve bilo okićeno naslovima u stilu "bahati" i slično.

Republika

Foto: Printscreen/Twitter

Nenad Milojičić

A Miki se bavi Gvinejom

Ironija je što se Milojičićev šef u to vreme, dok on divlja u saobraćaju, a pravo je čudo kako nije izazvao neku saobraćajnu nesreću s toliko istovremenih kršenja propisa, bavi izborima u Gvineji. Možda bi Aleksiću bilo smislenije da prvo sredi svoje dvorište, pa da onda pređe u afričko.

Da je objavljivanje samo inicijala u vesti o ozbiljnim prekršajima narodnog poslanika čudno, smatra i marketinški stručnjak Nebojša Krstić.

- N. M. Zašto inicijali? Poslanički imunitet služi da se neko ne bi gonio zbog mišljenja, a ne zbog saobraćajnih prekršaja ili bilo kog drugog kršenja zakona - poručio je Krstić na Tviteru.

Republika

Foto: Printscreen/Twitter

Nebojša Krstić se oglasio na Iksu

MUP demantuje Aleksićeve laži: Milojičić se pozvao na imunitet

Ministarstvo unutrašnjih poslova juče je demantovalo tvrdnje iz Aleksićeve stranke da se Milojičić nije pozvao na poslanički imunitet i navelo da su kamere na uniformi policajaca sve snimile.

- Uvidom u audio i video-sadržaj intervencije utvrđeno je da je N. M. rekao policijskim službenicima da je narodni poslanik, kao i da im je prvo pokazao poslaničku legitimaciju, pozvavši se na poslanički imunitet - navodi se u saopštenju MUP.

Dodaje se i da je Milojičić pokušao da izbegne da pokaže ličnu kartu, koju je dao na uvid tek nakon insistiranja policijskih službenika koji su je ugledali među dokumentima.

- MUP apeluje da političke partije ne objavljuju dezinformacije i da ne koriste ovakve slučajeve zarad sticanja političkih poena, pogotovo ne na račun policijskih službenika saobraćajne policije koji su profesionalno i u skladu sa zakonom radili svoj posao - zaključuje se u saopštenju.

Ovo je zapazio i poznati tviteraš David Babić.

Republika

Foto: Printscreen/Twitter

Oglašavanje Davida Babića

- Zanimljivo, nezavisni i profesionalni N1 piše samo inicijale poslanika koji je navodno divljao u saobraćaju, pogledajte i zašto - napisao je Babić, uz uporedne slike tekstova, prvog gde stoje samo inicijali i drugog gde se navodi da je pomenuti poslanik zapravo Nenad Milojičić, funkcioner Aleksićeve stranke.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (30)

Loading
Nemanja

05.10.2024 22:05

Profesionalnost N1 na delu, kad je njihov miljenik u pitanju, sakrij ime i prezime. Da nije tužno, bilo bi smešno.

Andrija

05.10.2024 22:06

Svi bi trebalo da budu jednaki pred zakonom, ali očigledno to ne važi za opoziciju i njihove medijske zaštitnike.

Miki

05.10.2024 22:07

Predosetio sam da je Rec o opozicionaru, oni su ti koji prave haos i nered.

Dušan

05.10.2024 22:07

Šolakovi mediji su 'nezavisni', ali samo kad im to odgovara. Da je ovo uradio neko iz vlasti, N1 bi brujala o tome danima.