OD PARLAMENTA PRAVE POLITIČKI RIJALITI! Brnabić o opoziciji i sednici o litijumu: Ovako nešto u istoriji Srbije se nije našlo u Skupštini

Autor:

Vesti

06.10.2024

09:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Ovakav predlog zakona je nepotkovan i neargumentovan i nikada ne bi trebalo da se nađe na plenumu"

OD PARLAMENTA PRAVE POLITIČKI RIJALITI! Brnabić o opoziciji i sednici o litijumu: Ovako nešto u istoriji Srbije se nije našlo u Skupštini

Foto: Tanjug/ RADE PRELIĆ

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je sve spremno za sutrašnju sednicu parlamenta na kojoj će se raspravljati o predlogu opozicije da se zabrani istraživanje, eksploatacija i prerada litijuma i bora, ističući da je to važna tema za građane koji su uplašeni, ali da je predlog zakona nepotkovan i da ga je trebalo vratiti na doradu.

Brnabić je za RTS rekla da je neverovatno da su predstavnici opozicije insistirali da predsednik Aleksandar Vučić ne dođe na sednicu o litijumu, a reč je o gorućem pitanju u Srbiji i ukazala da to pokazuje da ne veruju u snagu svojih argumenata.

Predsednica Skupštine je istakla da je predsednik Vučić o temi litijuma razgovarao sa svim zainteresovanim stranama na lokalu, a da opozicija ne poziva na razgovore one sa kojima se ne slaže, već je to uzak krug ljudi gde svi isto misle.

- Predsednik Srbije ima najveći legitimitet, a ne zovete ga da čujete šta ima da kaže, to je čovek koji je pričao sa istomišljenicima i neistomišljenicima - naglasila je Brnabić.

Prema njenim rečima, predstavnici opozicije žele da izbegnu predsednika Vučića zbog ogromnog straha od njegovih argumenata.

- Sramotno je da se od parlamenta pravi politički rijaliti, a ovakav predlog zakona je nepotkovan i neargumentovan i nikada ne bi trebalo da se nađe na plenumu, da smo ga vratili na doradu rekli bi da ne smemo da razgovaramo o tome - navela je predsednica Skupštine.

Republika

Foto: Tanjug/ RADE PRELIĆ

Sramota je ovo što opozicija radi

Brnabić je istakla da je reč o blamantnom predlogu zakona koji unižava parlment i morao je biti vraćen na doradu.

Prema njenim rečima, ovako nešto u istoriji Srbije se nije našlo u Skupštini.

Na pitanje hoće li poslanička grupa SNS-a podnositi amandmane, kaže da to neće učiniti, jer je nemoguće popraviti predlog zakona.

- Apelujemo na opoziciju da se ne bavimo političkim rijalitijem, moramo da se vratimo ozbiljnom radu - istakla je Brnabić.

Podsetila je da je u prethodna tri dana Srbija dobila investicioni kreditni rejtnig, imali smo posetu predsednika UAE i predsednik Vučić je otvorio obilaznicu oko Gornjeg Milanovca. 

- Neverovatno je da nam dolaze ovakvi državnici, za ovako brojčano malu zemlju, a bili su Makron, Šolc, predsednik Kine. Ništa od toga nama nije politička vest - kaže Brnabić.

Prema njenim rečima, otvaranje obilaznica, auto-puteva, fabrika više nije vest, otvaranje kompanija nije vest, ali ljude zanima sednica o litijumu, koja je, kako ističe, politički rijaliti.

U Skupštini Srbije sutra počinje nova sednica sa samo jednom tačkom dnevnog reda, a to je predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima, koji je podnelo 86 poslanika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (29)

Loading
Mmm21

06.10.2024 10:06

Tako je,Ana! Puna podrška.

Nenad

06.10.2024 10:06

Brnabićeva je potpuno u pravu, ovakvo ponašanje opozicije je sramotno!

Bojan

06.10.2024 10:07

Skupština nije mesto za politikanstvo, već za konstruktivne rasprave!

Rade

06.10.2024 10:07

Opozicija bi trebalo da se fokusira na rešenja, a ne na predstave!