BRZA PRUGA NOVI SAD-SUBOTICA BIĆE PUŠTENA DO 24. NOVEMBRA! Vučić: "Važan projekat za Srbiju i Mađarsku"!

Autor:

Vesti

06.10.2024

22:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je dodao da je od 2000. do 2012. godine izgrađeno nula kilometara pruge, dok je sada uobičajeno da se govori o otvaranju nove pruge.

BRZA PRUGA NOVI SAD-SUBOTICA BIĆE PUŠTENA DO 24. NOVEMBRA! Vučić: "Važan projekat za Srbiju i Mađarsku"!

Foto: TV Pink/printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da će do 24. novembra biti puštena i završena brza pruga od Novog Sada do Subotice i da je to važan projekat za povezivanje sa Mađarskom, ali i za dalje povezivanje sa Evropom.

Predsednik Srbije je rekao, gostujući u emisiji Hit Tvit na TV Pink, da je, uprkos problemima koji su se javili sa mađarske strane, uveren da će do 24. novembra biti završena i puštena u saobraćaj pruga od Novog Sada do Subotice.

- Hoćemo, rešiće to naši mađarski prijatelji. Mi smo bili malo brži, insistirali smo i završili projekat. To je važan projekat za Srbiju i Mađarsku. To je važan posao i neće biti lako da izdržimo sve ove projekte, jer to mnogo košta. Kada radite banatsku prugu to košta miljardu, pa računajte kakav je to problem, ali do sada smo izdržavali. Važno je da do EXPO 2027 sve završimo i to menja sliku Srbije na bolje i predstavu o našoj zemlji - rekao je predsednik.

On je dodao da je od 2000. do 2012. godine izgrađeno nula kilometara pruge, dok je sada uobičajeno da se govori o otvaranju nove pruge.

Govoreći o projektima vezanih za železničke projekte sa Hrvatskom, Vučić je rekao da mi želimo da radimo sa njima i da se i kod njih pojavilo u skorije vreme interesovanje za ovaj vid saradnje.

- Naš glavni put je preko Mađarske do Beča, ali će da se radi i pruga do Šida, da bude brza pruga, da se spojimo i sa Ljubljanom i Zagrebom. To je važan posao za nas i to je dobro za naše firme i kompanije - rekao je Vučić.

On je dodao da se to ranije nudilo Hrvatima, ali da nisu bili zainteresovani, dok se to sad promenilo.

- Nemojte da smetnete sa uma da smo otvorili i napravili najmoderniju železničku stanicu, u ovom delu Evrope na Prokopu. Uradili smo nešto o čemu se pričalo 30 godina, napravili da imamo vozove koji su najbolji, najmoderniji i najlepši. Iznenadio sam se - donose vam ziro kolu, fantu, ne stignete da popijete i stignete u Novi Sad.

- Sve je čisto i uredno, kao da ste u Švajcarskoj -  rekao je predsednik.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (26)

Loading
Jeka

06.10.2024 23:12

Ulaganje u železnički saobraćaj je od velike koristi za našu zemlju. Srbija će biti ponosna na svoje brze vozove

Doca

06.10.2024 23:12

Veoma bitna stvar za građane Srbije i Mađarske

Mitar

06.10.2024 23:12

Zahvaljujuci predsedniku Vucicu zeleznicki saobracaj u Srbiji izgleda daleko bolje.

Marko

06.10.2024 23:13

Ovakvi infrastrukturni projekti nose dugoročne benefite