LAJČAK NAJAVIO: Sledeće nedelje pripreme za naredni sastanak glavnih pregovarača u Briselu

Autor:

Vesti

06.10.2024

23:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lajčak je naveo da je u Crnoj Gori učestvovao na forumu gde je naglasio da EU treba da definiše prioritete, kako bi izbegla izazove na Zapadnom Balkanu

LAJČAK NAJAVIO: Sledeće nedelje pripreme za naredni sastanak glavnih pregovarača u Briselu

Foto: Tanjug/ TANJUG VIDEO

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak kazao je da će se sledeće nedelje fokusirati na pripreme za naredni sastanak glavnih pregovarača u Briselu, čiji bi domaćin, kako je istakao, voleo da bude u narednim nedeljama.

Lajčak je naveo da je u Crnoj Gori učestvovao na forumu gde je naglasio da EU treba da definiše prioritete, kako bi izbegla izazove na Zapadnom Balkanu.

- Dok sam bio u Crnoj Gori, sastao sam se i sa političkim rukovodstvom da čujem njihove stavove o najnovijim dešavanjima u zemlji. Naglasio sam da je Crna Gora u dobroj poziciji da bude naredna članica EU. Međutim, to se neće dogoditi samo od sebe i zemlja se mora u potpunosti fokusirati na zatvaranje poglavlja i ispunjavanje kriterijuma za pristupanje. Sledeće nedelje fokusiraću se na pripreme za naredni sastanak glavnih pregovarača u Briselu, čiji bih domaćin voleo da budem u narednim nedeljama - istakao je on.

Podsetimo, Lajčak se krajem septembra sastao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem na marginama Generalne skupštine UN (GSUN) u Njujorku, nakon čega je istakao da je sa Vučićem detaljno razgovarao o najnovijim dešavanjima u okviru dijaloga i primeni Ohriskog sporazuma, u svetlu Plana rasta za Zapadni Balkan. 

- Jutros sam razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem na marginama GSUN. Razgovarali smo detaljno o ​​najnovijim događajima u dijalogu i potrebi za ponovnim angažovanjem i implementacijom Ohrida, takođe u svetlu Plana rasta EU za region - naveo je Lajčak u četvrtak na društvenoj mreži X.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading