SAZNAJEMO! Vjosa Osmani POBESNELA u Dubrovniku jer nema stavke o obaveznom uvođenju sankcija Rusiji!

Autor:

Vesti

09.10.2024

18:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio je da naša zemlja poštuje teritorijalni integritet Ukrajine, ali da neće uvoditi sankcije Rusiji

SAZNAJEMO! Vjosa Osmani POBESNELA u Dubrovniku jer nema stavke o obaveznom uvođenju sankcija Rusiji!

Foto: youtube.com/Kohavision - KTV

Predsednica lažne države Kosovo Vjosa Osmani na Samitu u Dubrovniku pobesnela je i javno pitala kako je moguće da treći put na Samitu o Ukrajini nema stavke o obaveznom uvođenju sankcija Rusiji, saznaje Republika!

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio je da naša zemlja poštuje teritorijalni integritet Ukrajine, ali da neće uvoditi sankcije Rusiji.

- Promenjen je član i podstiču se zemlje da se usklade sa merama EU. Srbija, to je ono što smo izmenili, tri-četiri stvari i to je bila jedna od stvari, Srbija poštuje svoju politiku — slobodna i slobodarska zemlja. Podržavamo teritorijalni integritet Ukrajine, ali ćemo istovremeno ostati bez uvođenja sankcija Rusiji. To je naša politika - dodao je. 

Takođe, Vučić na optužbe hrvatskih novinara u Dubrovniku da Srbija sedi na "dve stolice", kaže da naša zemlja ne sedi na dve "stolice", već ima svoju, srpsku "stolicu", te da će nastaviti tako da se ponaša.

- Mi ćemo da vodimo svoju politiku, a vi vodite svoju... Nikakav problem nemamo. Žalimo li se mi vama? Molimo li za nešto? Očekujemo li nešto? Ništa od svega toga. Jedino očekujem da imamo otvoren dijalog i da razgovaramo o temama vezanim za budućnost o odnosima Srbije i Hrvatske, a nemam problem ni da razgovaramo o temama iz prošlosti. Mi vas ne pitamo koliko "stolica" vi imate, mi imamo samo jednu, svoju "stolicu" i čvrsto se držimo te srpske "stolice", a za drugu nismo ni najmanje zainteresovani - rekao je predsednik Srbije.

Podsetimo, Vučić je reagovao nakon što je na samitu u Dubrovniku premijer Hrvatske Andrej Plenković govorio o "agresiji na Hrvatsku".

- Plenković je govorio o "agresiji 1991.", ja sam istakao da Srbija 100% stvari vidi drugačije, ali za nas je važno da otvorimo iskreni dijalog sa Hrvatskom i bez obzira na mnoge od nas koji, možda i zbog svojih ličnih razloga, ne mogu uvek i potpuno blagonaklono na takvo popravljanje odnosa da gledaju, važno je da ih gradimo na drugačiji način i otvorimo dijalog - rekao je Vučić odgovarajući na pitanja medija.

Kaže da nema ništa protiv da Hrvatska izdvaja više novca za naoružanje i da je to odluka suverene zemlje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (23)

Loading
Natasa

09.10.2024 18:19

Zao nam je što se bas ti nisi pitala ,ne zanima ih tvoje mišljenje

Marijana Savic

09.10.2024 18:27

Osmani moze samo da uci od Vucica kako se vodi odgovorna politika svoje zemlje!

Aleksandar

09.10.2024 18:28

Osmani treba da prestane da se ponaša kao da je jedina koja ima pravo na mišljenje.

Janko

09.10.2024 18:29

Vučićevo zalaganje za promenu Deklaracije pokazuje sposobnost da se čuje srpski glas na međunarodnoj sceni.