"KADA DOBIJETE INVESTICIONI REJTING, TO JE VELIKA STVAR!" Podsekretar SAD za ekonomski rast: Zemlje širom sveta godinama rade da bi se tako plasirale!

Autor:

Vesti

10.10.2024

12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

" Većina investitora ne želi da ulaže u zemlje koje nemaju rejting. "

"KADA DOBIJETE INVESTICIONI REJTING, TO JE VELIKA STVAR!" Podsekretar SAD za ekonomski rast: Zemlje širom sveta godinama rade da bi se tako plasirale!

Foto: printskrin pink tv

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je imao sastanak s podsekretarom SAD za ekonomski rast, energetiku i životnu sredinu, Hozeom Fernandezom. Nakon sastanka, Vučić i Fernandez su se obratili javnosti.

Fernandez je istakao da je dobro što u Srbiju dolazi samo nekoliko dana nakon što je Srbija dobila kreditni investicioni rejting.

- Dolazim u vreme kada se očekuje da Srbija dvostruko raste, u odnosu na evropsku ekonomiju. Srećan sam što sam ovde i vidim da se ne razvija samo ekonomija, već se fokusira na industrije budućnosti i na tehnologije. Drago nam je da sarađujemo sa konstruktivnom Srbijom. Srbija je ključni partner u mnogim važnim pitanjima u regioni - naglasio je on.

- Kada dobijete investicioni rejting je ogromna stvar. Zemlje širom sveta rade mnogo da bi se tako plasirali. Većina investitora ne želi da ulaže u zemlje koje nemaju rejting. To utiče i da vaše kamatne stope idu dole, to se smanjuje zato što se i rizik smanjuje - rekao je američki zvaničnik.

Vučić je ispravio Fernandeza, i kaže da je u Španiji stopa rasta dva odsto, dok je to na nivou EU oko 0,7 odsto. 

- To znači da će naša stopa rasta biti pet puta veća nego u EU. Hoze je bolje nego ja objasnio šta je investicioni rejting. To je naša slika, kao pasoš u koju pogleda svako ko dolazi u Srbiju. Kada vide da je Standard i Purs dao rejting, a verujem da će to uraditi uskoro i Mudis i Fič, svi vide da imamo stabilne javne finansije, da nemamo problema sa javnim dugom, tako da su to velike stvari za našu zemlju - kazao je predsednik.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (28)

Loading
Ana

10.10.2024 12:50

Ovakav plasman Srbije rezultat je rada ove vlade.

mile

10.10.2024 12:55

OTVARA SE NOVO POGLAVLJE U ODNOSIMA SA SAD !!!

Una

10.10.2024 12:56

Neke zemlje godinama pokušavaju po postignu investicioni rejting ,a naša zemlja je to uspela

Maja

10.10.2024 13:00

Srbija sve brze napreduje. O cemu svedoci I ovaj izjava od strane podsekretara SAD.