KONAČNO STIŽE ODLUKA: Vučić i Putin danas će razgovarati telefonom

Autor:

Vesti

20.10.2024

06:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik je u petak uputio čestitku predsedniku Srbije povodom 80. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.

KONAČNO STIŽE ODLUKA: Vučić i Putin danas će razgovarati telefonom

Foto: printscreen

Vladimir Putin i Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovaraće danas telefonom sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom, potvrđeno je Tanjugu u Kabinetu predsednika Republike. Dvojica državnika, kako je najavljeno, razmeniće mišljenje o svim aktuelnim temama, sa posebnim akcentom na regionalne teme, kao i o nepovoljnoj situaciji u kojoj se nalazi srpski narod u AP Kosovo i Metohija.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dobio je pozivnicu za učešće na Samitu BRIKS-a koji se održava u Kazanju 23. i 24. oktobra.

Vučić je rekao da će odluku o svom odlasku na Samit doneti uskoro.

Ruski predsednik je u petak uputio čestitku predsedniku Srbije povodom 80. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.

Putin je tom prilikom podsetio da su se Rusi i Srbi, rame uz rame, zajedno borili protiv neprijatelja, a naglasio je i da je zadovoljan odnosom srpske vlasti prema palim herojima Crvene armije.

- Poštovani gospodine predsedniče,

Primite srdačne čestitke povodom 80. godišnjice oslobođenja Beograda od nemačko-fašističkih osvajača.

Beogradska ofanzivna operacija, koju su pre osam decenija izvele snage Crvene Armije i jugoslovenskih partizanskih odreda, slavna je stranica  naše zajedničke istorije. Hiljade sovjetskih vojnika palih u borbi protiv nacizma počivaju u srpskoj zemlji. Visoko cenimo poštovanje i pažljiv odnos uz koje vlasti i građani Srbije čuvaju sećanja na njih.

Rusi i Srbi su vekovima stajali rame uz rame u borbi protiv zajedničkih  neprijatelja, zajedno su savladavali nedaće i iskušenja. Važno je da dobre tradicije bratskog prijateljstva, koje su nam zaveštali preci, i danas služe kao pouzdana osnova za razvoj odnosa strateškog partnerstva između Ruske Federacije i Republike Srbije. 

Iskreno Vam želim zdravlje i uspeh, a svim Vašim sunarodnicima blagostanje i prosperitet”, navodi se u čestitki predsednika Putina.

On je istakao da je "važno da dobre tradicije bratskog prijateljstva, koje su nam zaveštali preci, i danas služe kao pouzdana osnova za razvoj odnosa strateškog partnerstva između Ruske Federacije i Republike Srbije".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (25)

Loading
Ana

20.10.2024 06:57

To su dva dobra prijatelja i braća po veri.

Kiki

20.10.2024 06:59

Vucic i Putin imaju odlicnu saradnju i prijateljstvo ove dve zemlje je znacajno za razvoj obe drzave.

Lana

20.10.2024 06:59

Veliko je prijateljstvo izmedju Rusije i Srbije,kao o bratstvo izmedju Putina i Vučića

Lana

20.10.2024 07:01

Vučić i Putin imaju itekako o čemu da pričaju.