DANAS IZMENE NA AUTOBUSKIM LINIJAMA Neke se privremeno ukidaju zbog 80. godišnjice oslobođenja Beograda

Autor:

Vesti

20.10.2024

06:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beograd je u Drugom svetskom ratu oslobođen 20. oktobra 1944.

DANAS IZMENE NA AUTOBUSKIM LINIJAMA Neke se privremeno ukidaju zbog 80. godišnjice oslobođenja Beograda

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Danas će biti izmenjen rad pojedinih linija javnog prevoza u Beogradu zbog obeležavanja 80 godina od oslobođenja grada u Drugom svetskom ratu. Ova izmena dolazi u okviru manifestacije "Dani slobode 2024" i ima za cilj da omogući neometano odvijanje događaja vezanih za ovaj značajan jubilej.

Privremeno ukidanje trolejbuskih linija i pojačavanje linije 40

Kao deo ovih izmena, trolejbuske linije 28 i 41 će privremeno biti ukinute, dok će trolejbuska linija 40 biti pojačana. Takođe, trolejbusi sa linije 29 će saobraćati na skraćenoj trasi od Trga Slavija, noseći oznaku 29L. Autobusi sa linije EKO 2 će svojom redovnom trasom saobraćati do 18 sati, nakon čega će zbog održavanja 72. ulične trke oslobođenja grada Beograda, do 23.00 sata saobraćati na skraćenoj trasi od Trga Slavija do Beograda na vodi.

Skraćene trase pojedinih linija i privremene promene smera kretanja vozila

Linije 31 i minibus linije E9 će takođe saobraćati na skraćenoj trasi od stajališta „Trg republike“ u Kolarčevoj ulici. Pored toga, vozila sa linija 27, 24, 26, 37 i 44, kao i minibus linije E2, će imati privremene promene u smeru kretanja, koristeći skraćene trase i stajališta usled održavanja manifestacija povodom proslave oslobođenja grada.

Privremeni zastoji i čekanje na trasi

Takođe, treba imati u vidu da će u određenim vremenskim periodima doći do privremenih zastoja u radu linija javnog prevoza, kao što će vozila sa tramvajskih linija 7, 9, 11 i 12 čekati na trasi zbog dela manifestacije koji će se održati na Starom savskom mostu.

Ove privremene izmene u radu javnog prevoza imaju za cilj da omoguće neometano odvijanje manifestacija povodom obeležavanja značajnog jubileja - 80. godišnjice oslobođenja Beograda. Građani se mole za razumevanje i strpljenje tokom ovih privremenih izmena, te se preporučuje da prate objavljene informacije o tačnim trasa i vremenima saobraćanja javnog prevoza.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading