KRALJ ESVANTINIJA ZAVRŠIO POSETU SRBIJI! Ispratio ga ministar Gašić!

Autor:

Vesti

23.10.2024

07:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom posete razmenjeni su memorandumi o saradnji dve zemlje.

KRALJ ESVANTINIJA ZAVRŠIO POSETU SRBIJI! Ispratio ga ministar Gašić!

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije

Ministar odbrane Bratislav Gašić ispratio je sinoć kralja Esvatinija Msvatija III na aerodromu "Nikola Tesla", čime je završena njegova zvanična poseta Srbiji. 

Tokom posete, Kralj Msvati III sastao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, sa kojim je prisustvovao prikazu dela sredstava naoružanja i vojne opreme na Vojnotehničkom institutu, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

On je, zajedno sa ministrom odbrane Bratislavom Gašićem i načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem, prisustvovao i prikazu dela sposobnosti 72. brigade za specijalne operacije u Pančevu.

Članovi delegacija dve zemlje, tokom posete, razmenili su memorandume o saradnji u različitim oblastima, u prisustvu predsednika Republike Srbije i kralja Esvatinija.

U svom obraćanju, kralj Msvati III je izrazio zahvalnost za srdačan prijem i ukazao na potencijal za dalju saradnju koja može doneti koristi obema zemljama. Takođe je podvukao značaj kulturnih razmena i mogućnosti za razvoj zajedničkih projekata, posebno u poljoprivredi i obrazovanju. Predsednik Vučić je, s druge strane, istakao da Srbija vidi Esvatiniju kao važnog partnera u Africi i da je otvorena za saradnju koja može doprineti ekonomskom razvoju i stabilnosti u regionu​.

Ova poseta je deo šire strategije Srbije da ojača veze sa afričkim državama, a kralj Mswati III je takođe pozvan da učestvuje na budućim forumima i događajima koji će promovirati saradnju između zemalja.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading