"IZAZIVANJEM INCIDENATA NASTAVLJAJU SVOJU POLITIČKU FARSU"! Irena Vujović oštro o haosu u Loznici!

Autor:

Vesti

25.10.2024

16:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslednje istupanje propale opozicije, u sprezi sa medijima pod kontrolom tajkuna koji su sve uživo prenosili, još jedna je potvrda njihove neozbiljnosti i neodgovornog odnosa prema građanima i institucijama Republike Srbije, istakla je Irena Vujović.

"IZAZIVANJEM INCIDENATA NASTAVLJAJU SVOJU POLITIČKU FARSU"! Irena Vujović oštro o haosu u Loznici!

Foto: sns.org.rs

Potpredsednica Vlade i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović oštro je osudila još jedan u nizu pokušaja pojedinih opozicionih političara i lažnih ekologa da izazivanjem incidenta nastave svoju političku farsu, ovoga puta onemogućavanjem rada odbornika Skupštine grada Loznica.

- Poslednje istupanje propale opozicije, u sprezi sa medijima pod kontrolom tajkuna koji su sve uživo prenosili, još jedna je potvrda njihove neozbiljnosti i neodgovornog odnosa prema građanima i institucijama Republike Srbije. Kada je već očigledno da nisu uspeli u nameri da se zastrašivanjem građana i širenjem laži na ulici domognu vlasti, ne misleći na interes građana već isključivo na svoje političke interese, odličili su da nastave prljavu borbu direktnom opstrukcijom rada institucija, što je neprihvatljivo u demokratskom društvu kakvo je Srbija.

- Za ovu vlast je, za razliku od drugih, interes građana Loznice i cele Srbije apsolutno na prvom mestu i zato nećemo tolerisati nasilje lažnih ekologa zarad izazivanja tenzija, kao ni dalje uznemiravanje građana koji imaju pravo da čuju činjenice o projektu pre nego što, sa svojim legitimno izabranim predstavnicima, donesu odluku o daljem smeru razvoja Srbije.

Republika

Foto: Tanjug/SAVA RADOVANOVIĆ

Irena Vujović

 

- Kada je reč o projektu Jadar, u ovom momentu završen je javni uvid u prvi proceduralni dokument koji vodi ka izradi studije – a to je Zahtev o određivanju obima i sadržaja o studiji procene uticaja na životnu sredinu za rudarski deo projekta. Skromno interesovanje za javni uvid, koji je izvršilo svega desetoro ljudi, još je jedna potvrda koliko opoziciju ne interesuje ova tema i da je posmatraju samo kao priliku da se širenjem dezinformacija politički okoriste.

Dok lažni borci za životnu sredinu promovišu nasilje, ova vlast će ostati dosledna odgovornom pristupu prema svim građanima. Stručne službe će detaljno pregledati sve pristigle komentare, kojih ima 146, kako bismo uzeli u obzir sve opravdane sugestije i uneli ih u finalni dokument – koji će takođe biti transparentan i javno dostupan svim građanima. Na kraju, građani zaslužuju da ostvare uvid u studiju o proceni uticaja na životnu sredinu, kako bismo svi zajedno, na osnovu činjenica doneli najbolju odluku koja ne oslikava interes pojedinaca, već isključivo interes zajednice i svih građana.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading