RUŽIĆ NAPADA VUČIĆA SA SATOM OD 11.500 EVRA! Funkcioner SPS miljenik Šolakove televizije

Autor: ALEKSANDRA DIMIĆ

Vesti

25.10.2024

17:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne vidim razlog da bude nezadovoljan jer nosi sat vrednosti nečijeg automobila, kaže Sandra Božić

RUŽIĆ NAPADA VUČIĆA SA SATOM OD 11.500 EVRA! Funkcioner SPS miljenik Šolakove televizije

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Branko Ružić, potpredsednik Glavnog odbora SPS i narodni poslanik, očigledno ljut što je ostao bez funkcije, brže-bolje je otrčao na Šolakovu televiziju, na kojoj je branio Dragana Đilasa i glumio ljutu opoziciju, mada mu je partija u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom.

- Ta priča Đilas-Šolak. Šta ono pričaju, da je Đilas ukrao 619 miliona... Pa neka ga uhapse. SPS ove godine obeležava 34 godine postojanja. Jedina smo tradicionalna partija koja i dalje opstaje i utiče na neke važne procese i Srbija je nama na prvom mestu. Uvek smo bili deo sistema i uvek smo pozivani na tim vododelnicama da pomognemo - rekao je Ružić na N1.

Sagovornici Srpskog telegrafa saglasni su da je funkcioner SPS poslednji koji bi trebalo da bude nezadovoljan.

- Za to nema razloga jer na ruci nosi skupoceni roleks vrednosti nečijeg automobila. Prilično je licemerno da kao deo vlasti gostuje na televiziji koja godinama vodi najgoru hajku i poziva na ubistvo predsednika Vučića. Još mu je samo ostalo da im se priključi u napadima i otvoreno pljune po SNS kao dugogodišnjem koalicionom partneru njegove stranke i predsedniku Vučiću, iako se to lako može zaključiti iz njegovog gostovanja za N1. Unutarstranačke sporove SPS bi trebalo da rešava pred svojim organima, a ne ograđivanjem od izjava pojedinaca koji su ogorčeni usled nedostatka javne funkcije, od koje sigurno ne može da se zaradi sat od 11.500 evra - kaže za naš list Sandra Božić, potpredsednica Pokrajinske vlade.

Nebojša Bakarec, poslanik Srpske napredne stranke, kaže da je to samo jedan u nizu skandala funkcionera SPS.

- Setimo se samo onoga što je radio Igor Braunović, to je još gore, ali sve je u tom stilu. Ja razumem da je SPS svoja stranka, to je tačno i niko ih ne ugrožava, ali moram da ih podsetim da i u ovom mandatu i u mnogim mandatima u prethodnih 12 godina SNS ih drži u Vladi i u većini, iako brojčano nisu potrebni. On udara, naravno, na predsednika Vučića, ali pre svega na Dačića. Problem je u tome što to gostovanje na N1 pokazuje na koju stranu bi Ružić okrenuo SPS, to je problem, on gradi koalicioni potencijal, ali ne ka SNS nego ka Đilasu - smatra Bakarec.

Kalif umesto kalifa

Bakarec ocenjuje i da se možda radi o unutarstranačkom problemu kod SPS:

- Ružić bi da bude kalif umesto kalifa i to se odavno vidi. Kivan je, ja ga posmatram u parlamentu, on ćuti, ne govori, kao što i vidimo, blagoglagoljiv je i kad je bio ministar, kao poslanik ništa, ne javlja se za reč, to mu je verovatno ispod časti da bude poslanik, kivan je i zbog toga, ali biti poslanik je velika čast. Za mene je to velika čast i ja dajem sve od sebe i da govorim i da radim, a ne da pljujem druge, pogotovo ne svoje koalicione partnere.

Deđanski: Pravi štetu stranci

Politički analitičar Stevica Deđanski za Srpski telegraf primećuje da Ružić kritikuje samo kad nije ministar.

- Nekorektno je ići na televizije kao što je N1 i Nova S jer one su sve samo ne realne televizije, i tamo kritikuješ vlast u kojoj sediš. Verujem da je ovo napad i na predsednika Vučića i na Dačića, napadajući Vučića, pokazuje neko svoje nezadovoljstvo, ali time udara i na Dačića, koji je sada na potezu. Ispao je iz kombinacija i ovim pokazuje da još uvek može da napravi štetu stranci.

Jovanov: Pitanje za njegovog predsednika

Milenko Jovanov, šef poslaničke grupe SNS u Skupštini Srbije, kaže da je Ružićev istup "pre svega pitanje za njegovog predsednika stranke i to treba on da komentariše":

- Mogu samo da primetim ponavljanje obrasca koji je istovetan prethodnom trenutku kada se gospodin Ružić nije nalazio na mestu ministra. Tako da ovo nije prvi put da istupa na ovakav način, a primetićete da takvih nastupa nije bilo sve dok je bio ministar, što je takođe vrlo zanimljivo i dosta govori. Posebno u kontekstu njegove metafore o kičmi i zadnjici. Ali, kao što sam već rekao, time treba pre svega da se bavi njegova stranka i predsednik te stranke, pa neka se dogovore kako god misle da treba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading