REŠIO JE DA NAS ISTREBI! Od dolaska Aljbina Kurtija na vlast, zabeležen 81 etnički motivisan fizički napad na Srbe na Kosovu i Metohiji

Autor:

Vesti

27.10.2024

13:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nedeljno se dogodi bar jedan napad.

REŠIO JE DA NAS ISTREBI! Od dolaska Aljbina Kurtija na vlast, zabeležen 81 etnički motivisan fizički napad na Srbe na Kosovu i Metohiji

Foto: Kancelarija za kulturnu i javnu diplomatiju, Profimedia Armend Nimani Afp Profimedia

Direktor Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju, Arno Gujon, oglasio se na društvenoj mreži Iks povodom najnovijih napada na Srbe na severu Kosova.

  - Da li ste znali da je od dolaska Aljbina Kurtija na vlast zabeležen 81 etnički motivisan fizički napad na Srbe na Kosovu i Metohiji? To je skoro jedan napad po sedmici! Napadi uključuju fizike napade, ubode nožem, ranjavanja iz vatrenog oružja, policijsku brutalnost i otmice - istakao je Gujon

On je podsetio da se juče dogodio novi napad kada je jedan Srbin pretučen na severu Kosovske Mitrovice od strane tzv. kosovske policije.

- To je razlog zašto smo napravili mapu svih fizičkih napada i policijske brutalnosti u južnoj srpskoj pokrajini od kad je Aljbin Kurti preuzeo vlast. Trenutno se na severu Kosova i Metohije vodi intezivna kampanja nasilja i proterivanja prema preostalom srpskom stanovništvu pod izgovorom uvođenja reda i zakona. Ove akcije imaju za cilj suzbijanje srpskog faktora na severu Kosova i “tiho proterivanje” Srba iz pokrajine - upozorio je direktor Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju.

Podsećamo, prema izveštaju portala KoSSev, bomba je bačena u dvorište policajke u noći između petka i subote, uzrokujući manju materijalnu štetu. Srećom, niko nije povređen u ovom incidentu, ali je napad izazvao ozbiljnu zabrinutost među građanima.


Prema izjavi Petrita Fejze iz Kosovske policije, ručna bomba je bačena u dvorište oko 1 sat posle ponoći. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (27)

Loading
Mara

27.10.2024 13:45

Ove informacije pozivaju na jedinstvo svih Srba, kako u zemlji, tako i van nje, u borbi protiv nasilja i diskriminacije. Solidarnost i podrška su ključni za očuvanje prava i bezbednosti srpske zajednice.

Zoran

27.10.2024 13:46

Kurti na sve nacine pokusava da protera nas narod sa KIM

Kole

27.10.2024 13:46

Kurti vrsi etničko čišćenje,napadaju se Srbi svakoga dana.

Aleksa

27.10.2024 13:48

Sramno je cutanje medjunarodne zajednice na etnicki motivisane napade na srpski narod.