ZLATIBOR U APRILU KO USRED ZIME! Snimak iz vazduha planine okovane snegom! (VIDEO)

Autor:

Vesti

17.04.2024

11:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Srbiji od jutros pada sneg na nekoliko lokacija.

ZLATIBOR U APRILU KO USRED ZIME! Snimak iz vazduha planine okovane snegom! (VIDEO)

Foto: RINA

Temperatura u nekim delovima Srbije pala je i za neverovatnih 20 stepeni u odnosu na juče. Na  Zlatiboru, u Šapcu, Kosjeriću, Tari i Fruškoj gori pada sneg.

Sneg na području Zlatibora i Tare je vlažan i topi se, ali za sada nema problema u saobraćaju.

 

 

Na Zlatiboru e trenutno 0 stepeni, kao i na Kopaoniku, a 1 stepen je u Kragujevcu. Najtoplije je trenutno u Vranju sa 12 stepeni, i to je jedini grad koji ima dvocifrenu temperaturu u Srbiji. U Beogradu je 6 stepeni, prema merenjima RHMZ u 11 sati.

Sneg na Fruškoj Gori, u Čačku, Ivanjici...

- Čitali smo sve vreme prognozu i znali za zahlađenje, ali snežne padavine zaista nismo baš očekivali. Na Zlatiboru su obeleli pašnjaci i livade, snega od par centimetara ima i na pojedinim delovima kolovoza - kaže za RINU Jovan Nikolić kojeg su snežne padavine zatekle na putu od Čačka do Prijepolja.

Snežne padavine tokom aprila još uvek nisu prouzrokovale probleme u saobraćaju. Međutim, ukoliko se intenzitet padavina poveća, planirano je angažovanje dodatnog ljudstva i mehanizacije za čišćenje snega sa saobraćajnica.

Mokar sneg počeo je da pada oko 7 sati, a za sad se spušta na visine do 800 metara nadmorske visine. Trenutno stanje na putu su vlažni kolovozi sa malo raskvašenog snega. Na terenu je angažovano osam vozilа - rekao je Alen Mušanović iz Puteva Užice.

Snega ima i u Ivanjici, kao i u Šapcu.

Najava RHMZ

- Danas, 17. aprila, oblačno i osetno hladnije, mestimično sa kišom i lokalnim plјuskovima koji će na jugu i jugoistoku Srbije biti praćeni i grmlјavinom i lokalno većom količinom padavina. Na planinama jugozapadne i južne Srbije sneg.

Do kraja sedmice očekuju se dnevne temperature malo ispod ili oko proseka za ovo doba godine, u većini krajeva od 12 do 16 °S, mestimično sa kišom i lokalnim plјuskovima, dok će na visokim planinama jugozapadne i južne Srbije povremeno padati sneg
- navodi se u najavi RHMZ.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading