"NA PUTU JE PRAVI HAOS, DOŠLO JE DO IZLIVANJA POTOKA, POKRETANJA KLIZIŠTA": Nevreme napravilo potpuni kolaps kod Sevojna! (VIDEO)

Autor:

Vesti

25.06.2024

18:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Petar Stanković, jedan od očevidaca na licu mesta, opisao je scenu kao dramatičnu.

"NA PUTU JE PRAVI HAOS, DOŠLO JE DO IZLIVANJA POTOKA, POKRETANJA KLIZIŠTA": Nevreme napravilo potpuni kolaps kod Sevojna! (VIDEO)

Foto: RINA

Jako olujno nevreme koje je zahvatilo užički kraj tokom popodneva izazvalo je ozbiljne probleme na magistralnom putu Užice - Požega.

Prema rečima očevidaca, situacija na putu je bila haotična. Bujični potoci su se izlili, stvarajući poplave i nosivši velike količine blata i kamenja koje su blokirale saobraćajnice. U pojedinim delovima puta došlo je čak i do pokretanja klizišta, dodatno otežavajući situaciju. Vozačima je bilo izuzetno teško ili čak nemoguće da prođu kroz takav teren.

- Na putu je pravi haos, došlo je do izlivanja bujičnih potoka. Do pokretanja klizišta, ogromne količina blata i kamena su na putu. Delovi puta su poplavljeni, jedva se prolazi - kaže za RINU Petar Stanković koji se našao na licu mesta.

Petar Stanković, jedan od očevidaca na licu mesta, opisao je scenu kao dramatičnu, sa naglaskom na neophodnost hitnog reagovanja nadležnih putarskih ekipa kako bi se sanirala nastala šteta i omogućio normalan protok saobraćaja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Vatrogasne službe iz Užica su već reagovale na terenu, intervenišući u mestu Zabučje gde je jedno drvo palo na kolovoz. Hitne ekipe su bile angažovane da pomognu u čišćenju i oslobađanju blokiranih puteva kako bi se smanjile eventualne posledice ovog iznenadnog vremenskog događaja.

Osim Užica, olujno nevreme je zahvatilo i druge delove Srbije, uzrokujući probleme i pričinjavajući štetu. Na području Valjeva grad je naneo značajne štete, dodatno opterećujući već otežanu situaciju na terenu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading