ČETIRI SATA ČEKANJA NA BATROVCIMA! AMSS izdao hitno upozorenje za vozače!

Autor:

Vesti

29.09.2024

06:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Savetuje se strpljenje i oprez!

ČETIRI SATA ČEKANJA NA BATROVCIMA! AMSS izdao hitno upozorenje za vozače!

Foto: Tanjug

Danas je jutro donelo iznenadno zahlađenje, kišu, pljuskove i jači vetar, što je stvorilo zahtevnije uslove za vožnju na putevima Srbije, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Ovi vremenski uslovi posebno utiču na vozače kamiona i autobusa, jer jači udari vetra na mostovima, nadvožnjacima i prevojima mogu izazvati zanošenje vozila.

  • Opasnost od odrona i čekanja na graničnim prelazima


Pored jačeg vetra, na putevima kroz šumska područja primećeno je polomljeno granje, dok se kroz useke i klisure upozorava na opasnost od odrona. Zbog ovakvih uslova, vozačima se savetuje sporija i pažljivija vožnja, uz održavanje većeg odstojanja između vozila.

Na graničnim prelazima, situacija je takođe zahtevna. Na teretnim terminalima, kamioni su jutros čekali četiri sata na prelazu Batrovci, na izlazu iz Srbije, dok je čekanje na prelazu Gradina bilo 60 minuta. S druge strane, na ostalim graničnim prelazima nema zadržavanja za sve kategorije vozila.
  • Savet vozačima


U ovakvim vremenskim uslovima, vozačima se preporučuje dodatni oprez i pažnja na putu. Osim toga, preporučuje se da vozači prilagode brzinu vožnje uslovima na putu, drže veće odstojanje između vozila i prate saobraćajne informacije kako bi bezbedno stigli na svoje odredište.

Zbog aktuelnih vremenskih prilika, vozačima se preporučuje da obrate pažnju na upozorenja AMSS-a i prilagode svoju vožnju uslovima na putu. Oprez i strpljenje su ključni kako bi se bezbedno prevalili kilometri u zahtevnim vremenskim uslovima.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading