VIŠESATNO ČEKANJE NA BATROVCIMA! Evo kakvo je stanje na ostalim graničnim prelazima!

Autor:

Vesti

27.10.2024

06:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teretnjaci čekaju!

VIŠESATNO ČEKANJE NA BATROVCIMA! Evo kakvo je stanje na ostalim graničnim prelazima!

Foto: Tanjug/Ministarstvo finansija

Na putničkim terminalima graničnih prelaza u Srbiji nema zadržavanja vozila ni na ulazima ni na izlazima iz zemlje, prema poslednjim informacijama koje je Uprava granične policije Republike Srbije dostavila Auto-moto savezu Srbije (AMSS).

Međutim, teretna vozila na graničnom prelazu Batrovci, na izlazu iz zemlje, trenutno čekaju oko 180 minuta. Na ostalim graničnim prelazima, saobraćaj za sve kategorije vozila odvija se bez zadržavanja.

Na naplatnim stanicama širom zemlje, prema poslednjim podacima JP "Putevi Srbije", nema zastoja, a vozači mogu očekivati povoljne uslove za vožnju. Drugog dana poslednjeg vikenda u oktobru, očekuje se manji intenzitet saobraćaja u prvom delu dana, dok se u popodnevnim satima predviđa pojačan promet, posebno na prilazima većim gradovima kao što je Beograd, gde su mogući kraći zastoji karakteristični za kraj vikenda.

Radno vreme manjih graničnih prelaza je sledeće: granični prelaz Horgoš II, u saradnji sa mađarskim graničnim organima, otvoren je od 05:00 do 23:00 časa. Ostali manji prelazi, kao što su GP Rabe, Đala i GP Rastina, rade uobičajeno od 07:00 do 19:00 časova. Na graničnom prelazu Bačka Palanka normalizovan je saobraćaj za putnička i teretna motorna vozila ukupne mase do 3,5 tone, dok je za autobuse i dalje na snazi obustava saobraćaja zbog oštećenja mosta na Dunavu.

Podsećamo da je od 8. aprila 2024. godine na snazi zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila ukupne mase preko 5 tona na mostu preko reke Drine kod graničnog prelaza Mali Zvornik, zbog oštećenja mosta na državnom putu IB reda broj 26. Za ovu kategoriju vozila, saobraćaj se alternativno odvija preko graničnog prelaza u Ljuboviji.

Ove informacije omogućavaju vozačima da na vreme planiraju svoje putovanje i eventualno koriste alternativne pravce u slučaju zastoja.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading