POPALJENI METEOALARMI! RHMZ PONOVO UPOZORAVA! U ovim krajevima najavljeno NEVIĐENO NEVREME!

Autor:

Vesti

25.06.2024

11:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za konkretne lokacije izdavaće se hitna upozorenja jedan do dva časa unapred.

POPALJENI METEOALARMI! RHMZ PONOVO UPOZORAVA! U ovim krajevima najavljeno NEVIĐENO NEVREME!

Foto: printskrin/instagram/192_rs

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno vreme sa sunčanim intervalima, toplo i sparno, ali i nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom, koji na severu, zapadu i jugozapadu Srbije lokalno mogu biti izraženiji uz kratkotrajnu pojavu grada i jak i olujni vetar, saopštio je Republički Hidrometeorološki Zavod.

Republika

Foto: RHMZ/printscreen

 

 

Kako navode iz RHMZ u Srbiji će duvati slab i umeren, severoistočni, istočni i jugoistočni vetar, a temperatura će se kretati od 17 do 34 stepena.

- Nestabilno vreme zadržaće se do petka, sa čestom pojavom grmlјavinskih nepogoda sa intenzivnim plјuskovima, gradom i olujnim vetrom. Za konkretne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred.

Vreme u Beogradu

U Beogradu će biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, toplo i sparno, ali i nestabilno, pa se na širem području grada očekuju i lokalni pljuskovi sa grmljavinom.

Republika

Foto: RHMZ/printscreen

 

- Do petka u Beogradu toplo, nestabilno i sparno, sa lokalnim plјuskovima i grmlјavinom koji u pojedinim delovima grada mogu biti intenzivniji uz grad i olujni vetar. Narandžasti meteoalarm usled rizika od pojave nepogoda preliminarno je izdat za područje Beograda, a za konkretne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred - navode iz RHMZ.

Podsećamo, da je za Kolubarski upravni okrug, izdato je narandžasto upozorenje za utorak, 25.06.2024, te se danas kada se mogu očekivati grmljavinske nepogode sa pljuskovima i gradom kao i većom količinom padavina za kratko vreme (od ≥ 20 l/m² u periodu do 3h).

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading