STIŽE NAM POTOP! Meteorolog za Republiku otkriva: U 14 sati kreće da pljušti u OVIM delovima zemlje, SPREMITE SE ZA JAKO NEVREME!

Autor:

Vesti

26.06.2024

11:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Formira se linija nestabilnosti!

STIŽE NAM POTOP! Meteorolog za Republiku otkriva: U 14 sati kreće da pljušti u OVIM delovima zemlje, SPREMITE SE ZA JAKO NEVREME!

Foto: Printskrin/Youtube/K1TV, Tanjug/VLADIMIR ŠPORČIĆ

Jaka konvektivna oblacnost koja je zahvatila jug Zlatiborskog i Raškog okruga u narednih sat vremena proširiće se na ceo Zlatiborski okrug, kao i deo Moravičkog i Raškog okruga uslovlјavajući lokalno intenzivne plјuskove sa grmlјavinom, pojavu grada i kratkotrajno jak i olujni vetar u zoni plјuska, hitno se oglasio RHMZ.

Meteorolog Ivan Ristić za Republiku je otkrio i da je moguća velika količina padavina u popodnevnim satima u delovima naše zemlje.

- Trenutno se formira linija nestabilnosti od severa Vojvodine do krajnjeg juga, Severne Makedonije i Crne Gore i donosi kišu i grmljavinu. Oblačnost sa jugozapada se premešta na severoistok i istok i u tom regionu u narednim satima biće nepogoda, kao što je upozorio i RHMZ. Prve uslove za nepogode možemo očekivati oko 14 sati, odnosno u ranim popodnevnim satima - rekao je meteorolog Ivan Ristić za Repubiku.

- U toku popodneva oblačnost se premešta rema istočnoj i centralnoj Srbiji, gde može biti nepogoda. Linija nestabilnosti je trenutno oko Beograda, ka Novom Sadu, a posle se premešta na celu zemlju - dodao je Ristić.

Jul donosi osveženje!

Meteorolog je dalje naveo i da nas a vikend očekuje suvo i veoma toplo vreme.

- Još sutra oblačno i puno kiše. Za vikend će biti na snazi afrički anticiklon, koji donosi temperature do 35 stepeni i biće uglavnom suvo. Od pondeljka 1. jula vreme se totalno menja, dolazi sveži atlanski vazduh kroz bečka vrata, biće opet kiše. Sledi nam osveženje, temperature će se kretati od 25 do 30 stepeni, a biće i manje sparno i biće nam lakše - dodao je Ristić.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading