NAJNOVIJA NAJAVA RHMZ! U naredna dva sata pljuskovi sa grmljavinom očekuju se u ovim delovima Srbije!

Autor:

Vesti

28.06.2024

14:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na snazi ostaje žuti meteoalarm

NAJNOVIJA NAJAVA RHMZ! U naredna dva sata pljuskovi sa grmljavinom očekuju se u ovim delovima Srbije!

Foto: Printscreen/Instagram/192.rs

Na zapadu i jugozapadu Srbije, kao i u oblasti Homolja i jugoistočne Srbije u naredna 2 časa lokalno je moguća kiša i kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom, oglasio je RHMZ.

- Nakon jakih nepogoda koje su područje Srbije i Beograda zahvatile u prethodnih 48 sati, danas se očekuje postepeno smanjenje intenziteta i čestine intenzivnih grmljavinskih razvoja, ali se pojava padavina očekuje i dalje, pa na snazi ostaje žuti meteoalarm (potencijalno opasna pojava) - piše u najavi RHMZ.

Podsetimo, zbog nevremena je na više od 80 intervencija od juče angažovano 99 vatrogasaca-spasilaca sa 43 vozila i 19 pumpi.

Vatrogasci-spasioci bili su u najvećem broju angažovani u pomoći stanovništvu u vidu crpljenja vode na teritoriji Kruševca, Trstenika, Valjeva, Mionice, Ljiga i Uba, kao i u Vranju, Leskovcu i Lazarevcu.

PROGNOZA ZA SUBOTU

U Srbiji će u subotu, 29. juna u većini mesta biti pretežno sunčano i toplije, a u brdsko-planinskim predelima, pre svega na jugozapadu i istoku Srbije, sredinom dana i posle podne očekuje se lokalni razvoj oblačnosti sa retkom (izolovanom) pojavom kiše i kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom, saopštio je danas Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab do umeren vetar, severnih pravaca, a temperature će se kretati od 15 do 34 stepena.

U Beogradu će biti pretežno sunčano i toplije vreme, sa temperaturama od 18 do 33 stepena.

RHMZ upozorava da u subotu počinje kratkotrajan priliv veoma toplog vazduha sa severa Afrike ka našem području i u nedelju se očekuju temperature do 37 stepeni uz tropske noći u urbanim sredinama. 

Od utorka se ponovo očekuje pojava grmljavinskih nepogoda sa gradom, olujnim vetrom i velikom količinom padavina za kratko vreme.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading