OLUJNI ŠAMAR: Nakon vrelog dana i tropske noći slede vremenske nepogode

Autor:

Vesti

30.06.2024

19:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za naredni vikend se prognozira sunčano vreme i osetno toplije temperature iznad 30°C.

OLUJNI ŠAMAR: Nakon vrelog dana i tropske noći slede vremenske nepogode

Foto: Shutterstock

Ovaj vikend u Srbiji bio je obeležen visokim letnjim temperaturama, pri čemu je maksimalna temperatura prešla 35°C. Večeras se očekuje vedro veče, a noć će biti izuzetno topla na severu zemlje, u Beogradu i drugim većim gradovima, sa minimalnom temperaturom koja se neće spuštati ispod 20°C.

U ponedeljak se očekuje destabilizacija atmosfere, a sa severozapada dolazi spuštanje visinske doline. Ipak, tokom većeg dela dana biće sunčano i veoma toplo, sa maksimalnim temperaturama od 31°C na severu i zapadu do 36°C na jugu i jugoistoku Srbije, dok će u Beogradu maksimalna temperatura biti oko 33°C.

U kasnim popodnevnim i večernjim satima, kao i noću, očekuje se prodor hladnog fronta sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, praćen jakim severozapadnim vetrom. Posebno će u delovima Vojvodine, Šumadije, Pomoravlja, Podunavlja, Kolubarskog okruga, Mačve i Beograda biti jake grmljavinske oluje sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima. Lokalno se očekuje više od 30 litara kiše po kvadratnom metru.

U utorak će biti osetno svežije sa povremenom kišom, pljuskovima i grmljavinom, sa mogućnošću za dalje grmljavinske nepogode, naročito na jugu i istoku Srbije. Očekuju se vrlo obilne padavine, lokalno više od 60 litara kiše u pojedinim predelima, što može izazvati probleme sa urbanim poplavama i bujičnim potocima.

Stabilizacija vremena očekuje se u sredu, kada će maksimalne temperature biti od 23 do 27°C. U četvrtak i petak će biti smena sunčanih i oblačnih intervala uz svežija jutra, dok će tokom dana biti toplije, sa maksimalnim temperaturama od 25 do 30°C.

Za naredni vikend se prognozira sunčano vreme i osetno toplije temperature iznad 30°C.

(Telegraf)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading