POSLE HAOSA NOĆAS DANAS JOŠ GORE: Očekuje se velika količina padavina!

Autor:

Vesti

02.07.2024

06:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najviša dnevna temperatura u zemlji do 30 stepeni, u Beogradu do 22 stepena.

POSLE HAOSA NOĆAS DANAS JOŠ GORE: Očekuje se velika količina padavina!

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Prema najnovijim meteorološkim prognozama, u utorak se očekuju veoma obilne padavine i grmljavinske oluje širom Srbije. Zapadni i centralni delovi zemlje mogli bi da budu pogođeni sa više od 50 litara kiše po kvadratnom metru, dok se u Beogradu očekuju lokalno i više od 30 litara padavina. Jutarnja temperatura će se kretati između 17 i 23°C, dok će maksimalna dnevna biti od 20 do 30°C, zavisno od regiona.

U većini predela Srbije, prognozira se pretežno oblačno vreme sa kišom i vrlo obilnim pljuskovima praćenim grmljavinom. Severozapadni vetar će duvati slab do umeren, povremeno i pojačan. U Beogradu se takođe očekuje oblačno vreme sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, uz temperaturu od 20 do 22°C tokom većeg dela dana.

Zbog očekivanih obilnih padavina i grmljavinskih oluja, građani se pozivaju da budu oprezni i da preduzmu neophodne mere opreza. Lokalne vlasti su takođe u pripravnosti kako bi mogle da reaguju u slučaju potrebe. Vozačima se savetuje da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, a građanima da izbegavaju boravak na otvorenom tokom nepogoda.

Gradonačelnik Beograda izdao je saopštenje u kome se apeluje na građane da budu oprezni i da prate uputstva nadležnih organa u vezi sa vremenskim prilikama. Takođe, lokalne vlasti su preduzele preventivne mere kako bi se ublažile moguće štete od obilnih padavina i oluja.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vanja

02.07.2024 08:16

E, kad je Šapić izdao saopštenje...