STIŽU NOVI VRELI DANI! Danas toplo i sunčano u celoj zemlji - EVO KAD NAM STIŽE NOVI TROPSKI TALAS!

Autor:

Vesti

05.07.2024

06:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Biće i do 37 stepeni!

STIŽU NOVI VRELI DANI! Danas toplo i sunčano u celoj zemlji - EVO KAD NAM STIŽE NOVI TROPSKI TALAS!

Foto: Shutterstock

vreme

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplije uz slab, promenljiv vetar, saopštio je Republički Hidrometeorološki Zavod.

Jutarnja temperatura biće od 10 do 18 stepeni, a najviša dnevna od 27 do 31 stepen.

U Beogradu će biti pretežno sunčano i toplije vreme uz slab, promenljiv vetar, dok će najviša temperatura u toku dana biti oko 29 stepeni.

U narednih sedam dana očekuje se porast temperatura, do 37 stepeni, uz tropske noći u urbanim sredinama. 

Opet vreli dani

Nakon nedavnih oluja koje su zadesile Beograd i druge delove Srbije, meteorolozi najavljuju nove izazove. Nove visoke temperature, koje će preći 38 stepeni, mogu dovesti do novih oluja i nepogoda. Ivan Ristić ističe da nas očekuje novi tropski talas, a moguće su i superćelijske oluje sa orkanskim vetrom brzine do 200 km/h.

Ipak, nema mnogo prostora za optimizam u pogledu dugoročnije vremenske prognoze smatra Ivan Ristić.

Kako je naveo, Srbiju će ponovo zahvatiti tropski talas. Dodaje da smo imali sreće da nas superćelijska oluja zaobiđe, međutim, ne znači da će to biti slučaj i u budućnosti.

- Temperatura mora na Jadranu, koja je još uvek oko 25 stepeni Celzijusa nas je spasila. Ali ako nastavi da raste i ako se ponove ovakve meteorološke situacije, može doći do superćelijske oluje i orkanskih vetrova do 200 kilometara na čas, što je duplo jače nego što je bilo - rekao je Ristić.

- Za vikend nas očekuje i preko 30 stepeni Celzijusa. Najvažnije je da se završava ovaj balkanski monsun i da ćemo ponovo ući u naše klasično letnje vreme sa više sunca i izolovanim pljuskovima. Temperatura će ponovo ići između 30°C i 35°C - naveo je Ristić.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading