RHMZ POPALIO ALARME! SVI U KUĆE! TOPLOTNI TALAS počinje danas, obaraće s nogu! Evo koji delovi Srbije će biti posebno pogođeni!

Autor:

Vesti

06.07.2024

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spremite se za pakao!

RHMZ POPALIO ALARME! SVI U KUĆE! TOPLOTNI TALAS počinje danas, obaraće s nogu! Evo koji delovi Srbije će biti posebno pogođeni!

Foto: shutterstock

Vreme

Danas je počeo toplotni talas u Srbiji. Republički hidrometeorološki zavod ponovo je najavio veoma visoke temperature koje će prelaziti 37 podeok, a na teritoriji cele Srbije upaljen je crveni alarm. Institut za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut" takođe upozorava na ekstremne vrućine, a u dva dela Srbije rizik od požara je ekstreman!

U narednih pet dana temperatura u Srbiji dostizaće čak i preko 37 stepeni. Kako najavljuje RHMZ, biće veoma toplo i sparno, te će u urbanim sredinama biti i tropskih noći.

Toplotni talas počinje danas

Po posebnoj tabeli RHMZ sa kojom najavljuje toplotne talase, vidi se da će oni pogoditi sve delove Srbije.

Kako se vidi u tabeli, toplotni talas počinje danas u Bačkoj i Zapadnoj Srbiji, a onda će se prelivati na ostatak zemlje.

Danas toplotni talas u trajanju od najmanje 5 dana počinje u:

Banatu
Šumadiji
Pomoravlju
Jugoistočnoj Srbiji

A u nedelju u:

Sremu
Beogradu
Istočnoj Srbiji
Na Kosovu i Metohiji

"Upozorenje: Topli talas u trajanju od najmanje 5 uzastopnih dana. S obzirom na intezitet i vreme trajanja prognozira se veoma opasna vremenska pojava. Budite veoma obazrivi i pratite zvanična saopštenja o vremenu i prognozi vremena", stoji na sajtu RHMZ.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading