PRED NAMA JE VREO TROPSKI DAN: Temperature do 37 stepeni!

Autor:

Vesti

07.07.2024

06:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jutarnja temperatura će se kretati od 13 do 21°C.

PRED NAMA JE VREO TROPSKI DAN: Temperature do 37 stepeni!

Foto: Shutterstock

U nedelju će Srbiju obasjavati sunce, dok će tropski toplo vreme prijati svima koji uživaju u letnjim temperaturama. Ujutro se očekuje umeren jugoistočni vetar, dok će u košavskom području on biti pojačan, ali će tokom dana postepeno oslabiti. U Bačkoj, Sremu i Mačvi će pak duvati severozapadni vetar. Jutarnja temperatura će se kretati od 13 do 21°C, a maksimalna dnevna od 33 do 37°C.

Vetar u Beogradu promenljivog pravca

Beograđane takođe očekuje sunčano vreme i tropske temperature. Vetar će biti promenljivog pravca, što će doprineti raznovrsnosti atmosfere u glavnom gradu. Jutarnja temperatura će iznositi 21°C, dok će maksimalna dnevna temperatura dostići 35°C.

Ova vremenska prognoza obećava još jedan lep letnji dan, što će mnoge ljude sigurno inspirisati da provedu vreme na otvorenom, uživajući u toplom vremenu. Uz to, treba voditi računa o zaštiti od sunca i hidrataciji, kako bi se izbegle neprijatnosti usled visokih temperatura.

Da bi se zaštitili od sunca, važno je primenjivati nekoliko korisnih saveta:

Koristite zaštitnu kremu za sunčanje: Odaberite kremu sa visokim faktorom zaštite od sunca (SPF 30 ili više) i redovno je nanosite na kožu barem 15-30 minuta pre izlaganja suncu. Ponavljajte nanošenje svaka dva sata ili češće ako se kupate ili znojite.

Nosite zaštitnu odeću: Obucite odeću koja pokriva što više kože. Pamuk je dobar izbor jer je udoban i diše, ali za dodatnu zaštitu od sunca, možete koristiti odeću sa UPF (faktor zaštite od sunca).

Nosite šešir ili kapu: Šešir sa širokim obodom ili kapu može zaštititi lice, uši i vrat od direktnih sunčevih zraka.

Izbegavajte sunce u najtoplijem delu dana: Sunce je najjače između 10 ujutro i 4 popodne. Pokušajte da se zadržavate u hladu u ovim satima.

Koristite sunčane naočare: Naočare sa UV zaštitom štite oči od štetnih sunčevih zraka.

Pijte dovoljno tečnosti: Održavajte hidrataciju pijenjem dovoljno vode tokom dana, posebno kada ste izloženi suncu.

Nemojte zaboraviti na zaštitu i kad je oblačno: Sunčeve UV zrake mogu proći kroz oblake, pa je važno koristiti zaštitu i kad je nebo prekriveno oblacima.

Pravilna zaštita od sunca je ključna za očuvanje zdravlja kože i sprečavanje dugoročnih oštećenja kao što su opekotine od sunca, prerano starenje kože i povećan rizik od raka kože.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading