OVAKVO ĆE VREME BITI PRVOG DANA JESENI: Leto se ne predaje

Autor:

Vesti

23.09.2024

06:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Temperature do 28 stepeni

OVAKVO ĆE VREME BITI PRVOG DANA JESENI: Leto se ne predaje

Foto: ST/Tamara Pavišić

U ponedeljak se očekuje toplo vreme širom Srbije, sa najvišom dnevnom temperaturom od 25 do 28 stepeni. Republički hidrometeorološki zavod prognozira pretežno sunčano vreme tokom dana, dok će ujutru po kotlinama, dolinama reka i visoravnima zapadne, jugozapadne i južne Srbije biti prisutna magla. Takođe, krajem dana se očekuje pojačan vetar u košavskom području.

I u prestonici će situacija biti slična, sa pretežno sunčanim i toplim vremenom nakon hladnog jutra. Vetar će biti slab do umeren, istočni i jugoistočni. Najniža temperatura biće oko 12 stepeni, dok se najviša dnevna temperatura očekuje oko 28 stepeni Celzijusa.

U pojedinim delovima zemlje, poput kotlinama, dolinama reka i visoravnima zapadne, jugozapadne i južne Srbije, jutarnja magla može uticati na vidljivost u saobraćaju. Vozači se upozoravaju da budu oprezni i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Krajem dana se očekuje pojačan vetar u košavskom području, što može uticati na vazdušni saobraćaj i stanje na otvorenom moru. Građani koji žive u ovom području trebalo bi da budu svesni ovog faktora i preduzmu odgovarajuće mere opreza.

Srbija će u ponedeljak dočekati toplo vreme, sa pretežno sunčanim uslovima i najvišom dnevnom temperaturom od 25 do 28 stepeni. Iako će jutro biti hladno, građani mogu očekivati prijatan dan, ali trebaju biti svesni pojave magle u pojedinim delovima zemlje i pojačanog vetra u košavskom području.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading