STIŽU PLJUSKOVI, SNAŽNI OBLACI JURE KA SRBIJI! Evo gde će prvo da "udari"!

Autor:

Vesti

23.09.2024

19:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kraj septembra i početak oktobra donose prohladno vreme, a kišama.

STIŽU PLJUSKOVI, SNAŽNI OBLACI JURE KA SRBIJI! Evo gde će prvo da "udari"!

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić, Shutterstock,freesvg.org

Snažan oblačni sistem i obilni pljuskovi zahvatili su centralni deo Mediterana i Alpe, a promene u vremenskim prilikama očekuju se i u Srbiji. Pred nama je vedra i prohladna noć, dok će utorak ujutro biti sunčan, ali će se tokom dana brzo povećavati oblačnost.

Krajem dana, posebno u jugozapadnim delovima, a tokom večeri i noći i širom Srbije, očekuje se jače naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Padavine će stići u znatno oslabljenom obliku, piše Telegraf.

U sredu će biti malo svežije, s mogućim kišnim pljuskovima. Četvrtak će doneti sunčanije i toplije vreme, dok će petak biti veoma topao, s temperaturama oko 30 stepeni.

Vikend će doneti pogoršanje vremena, počevši od subote, kada se očekuje naoblačenje i kiša, prvo u severozapadnim delovima, a zatim i širom Srbije. Nedelja će biti znatno hladnija, s padom temperature od oko deset stepeni.

Dakle, kraj septembra i početak oktobra donose prohladno vreme, ali posle toga možemo očekivati porast temperatura i Miholjsko leto. Pripremite se za promene!

Inače, RHMZ je za sutra upalio žuti meteo alarm zbog pljuskova i grmljavina.

Pljuskovi i grmljavina se očekuju u Banatu i Pomoravlju, a grmljavina bez padavina u zapadnoj Srbiji, Šumadiji i istočnoj Srbiji. 

Žuti meteo alarm je upaljen i za sredu gotovo za celu  (samo Srem, Bačka i Zapadna Srbija su u zelenom). Takođe se najavljuje da će u sredu uveče očekuje prestanak padavina i postepeno razvedravanje.

 

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading