SRBIJA NA UDARU NOVOG TOPLOTNOG TALASA?! Sutra temperatura IDE U NEBO, spremite se za VRATOLOMNI VREMENSKI OBRT

Autor:

Vesti

25.09.2024

12:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

RHMZ najavio temperature za naredne dane i ne, nisu pogrešili

SRBIJA NA UDARU NOVOG TOPLOTNOG TALASA?! Sutra temperatura IDE U NEBO, spremite se za VRATOLOMNI VREMENSKI OBRT

Foto: Shutterstock, Pixabay.com

U Srbiji će u četvrtak, 26. septembra u većem delu zemlje biti pretežno sunčano i toplo vreme, dok se umerena oblačnost bez padavina povremeno očekuje u Vojvodini, a ujutro i u istočnoj Srbiji, saopštio je danas Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Obzirom na to da je Srbija skoro izašla iz perioda naglog pada temperature, gde je najviša dnevna temperatura u samo nekoliko dana pala za gotovo 20 stepeni Celzijusa, može se reći da naša zemlja ulazi u pravi mali toplotni talas, odnosno miholjsko leto na kraju steptembra i početku oktobra.

Duvaće slab i umeren vetar, na planinama i severu Vojvodine povremeno jak južni vetar, dok će temperature biti od devet do 31 stepen.

U Beogradu će biti pretežno sunčano i toplo uz slab i umeren južni vetar i najvišom dnevnom temperaturom od oko 30 stepeni.

U narednim danima, najtopliji dan ove nedelje biće petak, sa maksimalnom temperaturom do 33 stepena, dok se od subote najpre u Vojvodini a potom i u Zapadnoj Srbiji očekuje zahlađenje sa kišom i grmljavinom.

Poplave u Evropi


Nivo Dunava je u Mađarskoj dostigao vrhunac i vodostaj sada opada, ali će upozorenja na poplave ostati na snazi do subote posle podne, izjavio je danas zvaničnik mađarskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Vrh vodenog talasa reke Dunav ušao je u Hrvatsku noćas dva sata iza ponoći, kada je izmeren najviši vodostaj od 708 centimetara, a u narednih desetak sati se očekuje njegova stagnacija i potom blago opadanje, potvrdio je jutros Tomislav Novosel iz Hrvatskih voda.

Vrhunac vodenog talasa Dunava je stigao noćas u Batinu, ali je on niži od očekivanog i nije premašen nivo reke iz rekordne 2013. kada je iznosio 776 cm. 

Republika

Foto: Tanjug/AP

Centranla Evropa jedva izdržala

Premijer Poljske Donald Tusk izjavio je danas da će Poljska izdvojiti do 5,3 milijarde evra, od čega je deo iz Evropske unije, za saniranje posledica od poplava.

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen rekla je ranije da će 10 milijardi evra biti izvojeno iz fondova EU za pomoć i sanaciju posledica koje su poplave učinile u delovima 27-članog bloka, prenosi Rojters.

Od toga je Poljskoj namenjeno oko pet milijardi evra, rekla je ona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading