RAZORNO NEVREME VEĆ ZAHVATILO DEO PRESTONICE! Apokalipsa samo što nije - oluja nosi sve pred sobom

Autor:

Vesti

25.09.2024

16:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beograd i Srbija na udaru strašnog nevremena.

RAZORNO NEVREME VEĆ ZAHVATILO DEO PRESTONICE! Apokalipsa samo što nije - oluja nosi sve pred sobom

Foto: Shutterstock, freesvg.org

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je najnovije upozorenje u 15.40 sati, kojim se građani Beograda upozoravaju na intenzivne pljuskove sa grmljavinom i gradom. Prema najnovijim prognozama, na potezu Rušanj-Pinosava-Beli Potok očekuje se dalјe intenziviranje plјuskova sa grmlјavinom, gradom i sa tendencijom premeštanja padavinske zone preko Leštana, Kaluđerice, Boleča i Vinče dalјe na severoistok.

Beograd je jedini deo Srbije gde je danas upaljen narandžasti meteoalarm zbog dve pojave - pljuska i grmljavine. RHMZ je izdao objašnjenje za narandžasti meteoalarm, ističući da su prognozirane vremenske pojave opasne i intenziteta koji može prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Građani se pozivaju da budu vrlo obazrivi, svesni rizika i redovno informisani o detaljima očekivanih meteoroloških uslova, kao i da prate savete koje daju nadležne državne službe.

Lokalni plјuskovi sa grmlјavinom u zapadnoj Srbiji, Šumadiji i na jugu Banata

Osim Beogradskog regiona, u naredna 2 časa lokalni plјuskovi sa grmlјavinom očekuju se i u zapadnoj Srbiji, Šumadiji, kao i na jugu Banata. Građani ovih područja trebalo bi da budu posebno oprezni i da prate dalje uputstva nadležnih institucija kako bi se zaštitili od mogućih opasnih vremenskih pojava.

Apel građanima

Republički hidrometeorološki zavod apeluje na sve građane da ozbiljno shvate upozorenje i preduzmu neophodne mere opreza kako bi se zaštitili od mogućih neprijatnosti koje mogu nastati usled intenzivnih pljuskova, grmljavine i grada. Važno je pratiti dalji razvoj vremenskih prilika i savete nadležnih institucija kako bi se smanjio rizik po ljude, životinje i imovinu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading