GRAĐANI, SPREMITE SE ZA DRASTIČNU PROMENU VREMENA! Krajem septembra nas očekuje HAOS!

Autor:

Vesti

26.09.2024

17:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uzimajući u obzir najave meteorologa, građani Srbije mogu se pripremiti za naglu promenu vremena i variranje temperatura koje nas očekuje krajem septembra i početkom oktobra

GRAĐANI, SPREMITE SE ZA DRASTIČNU PROMENU VREMENA! Krajem septembra nas očekuje HAOS!

Foto: Printscreen/SEVERE-WEATHER.EU, Shutterstock, Printscreen/Facebook/Ivan Ristić

Meteorolozi najavljuju drastičnu promenu vremena za kraj septembra i početak oktobra. Prema prognozama, temperatura će biti viša od proseka narednih dana, ali će naglo pasti na samom kraju meseca. Nakon toga, početak oktobra doneće stabilizaciju vremena i postepeni porast temperatura.

Prema rečima meteorologa, prosečne maksimalne temperature za kraj septembra su od 20 do 25 stepeni, dok se za početak oktobra očekuju temperature od 19 do 23 stepena. Trenutne prognoze ukazuju na nagli pad temperatura i mogućnost miholjskog leta nakon 4. oktobra. Padavine će biti prolaznog karaktera, a jutra hladna i maglovita.

Nakon burnog završetka septembra, očekuje se naglo zahlađenje koje će doneti temperaturni pad ispod proseka. Međutim, prema rečima meteorologa Nalbantijana, nakon 4. oktobra sledi blagi porast temperatura i moguće miholjsko leto sa toplim danima i hladnim jutrima.

Uzimajući u obzir najave meteorologa, građani Srbije mogu se pripremiti za naglu promenu vremena i variranje temperatura koje nas očekuje krajem septembra i početkom oktobra. S obzirom na najavljenu stabilizaciju vremena i moguće miholjsko leto, vreme će definitivno biti jedna od glavnih tema u narednim danima.

Sledi jaka zima

Meteorolog Ivan Ristić iznosi svoje prognoze za nadolazeću zimu, ističući da se očekuje hladnija sezona nego prethodnih godina. Prema njegovim rečima, temperatura će postepeno padati od druge polovine oktobra, a prvi sneg se očekuje već početkom novembra. Očekuje se da će zima biti izuzetno snegovita, sa oko 15 dana sa snegom u Beogradu, uglavnom u januaru i februaru. Ristić ističe da su prognoze takve da će ova zima biti najhladnija u poslednjih 10 godina.

Prema prognozama meteorologa Ivana Ristića, pred nama je zima sa hladnijim temperaturama i obilnijim snegom nego što smo navikli. Očekuje se da će zima trajati i u januaru i februaru, sa temperaturama koje će se spuštati i do -10 stepeni, dok će maksimalne temperature biti oko nule.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading