POSLE LETNJE VRUĆINE SLEDI EKSTREMNA PROMENA! Temperature će pasti za 15 stepeni u samo jednom danu

Autor:

Vesti

27.09.2024

05:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stiže nam naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom

POSLE LETNJE VRUĆINE SLEDI EKSTREMNA PROMENA! Temperature će pasti za 15 stepeni u samo jednom danu

Foto: Printscreen/SEVERE-WEATHER.EU, Shutterstock

U Srbiji će danas biti sunčano i toplo vreme uz slab i umeren vetar južnih smerova i temperaturom od devet do 33 stepena, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Beogradu će biti sunčano vreme sa najvišom dnevnom temperaturom oko 32 stepena.

Od subote se očekuje naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, najpre u Bačkoj, a do kraja dana postepeno i u ostalim krajevima Vojvodine, ali i zapadne, jugozapadne i centralne Srbije.

Tada se očekuje i maksimalna temperatura od 22 stepena na krajnjem severu do 32 stepena na jugoistoku zemlje, a naoblačenje s kišom će se u nedelju proširiti i na ostale krajeve uz značajan pad temperature, u proseku za 10 do 15 stepeni i sa jakim severnim i severozapadnim vetrom, ponegde i sa udarima olujne jačine, što će biti ekstremna vremenska promena koja će se desiti u samo jednom danu.

Sledi jaka zima

Republika

Foto: youtube.com/wfaa

Spremite se za jaku zimu!

Meteorolog Ivan Ristić iznosi svoje prognoze za nadolazeću zimu, ističući da se očekuje hladnija sezona nego prethodnih godina. Prema njegovim rečima, temperatura će postepeno padati od druge polovine oktobra, a prvi sneg se očekuje već početkom novembra. Očekuje se da će zima biti izuzetno snegovita, sa oko 15 dana sa snegom u Beogradu, uglavnom u januaru i februaru. Ristić ističe da su prognoze takve da će ova zima biti najhladnija u poslednjih 10 godina.

Prema prognozama meteorologa Ivana Ristića, pred nama je zima sa hladnijim temperaturama i obilnijim snegom nego što smo navikli. Očekuje se da će zima trajati i u januaru i februaru, sa temperaturama koje će se spuštati i do -10 stepeni, dok će maksimalne temperature biti oko nule.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading