PLJUSAK, PA SNEG! Šokantna prognoza za naredni period: Temperatura pada za 15 stepeni, VRAĆAMO ZIMSKE JAKNE!

Autor:

Vesti

28.09.2024

09:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zabeleće se Srbija!

PLJUSAK, PA SNEG! Šokantna prognoza za naredni period: Temperatura pada za 15 stepeni, VRAĆAMO ZIMSKE JAKNE!

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić/Vladimir Šporčić/Nenad Mihajlovic

Stiže jače zahlađenje u Srbiju, prognozira meteorolog Ivan Ristić. On navodi i da zimsku garderobu ponovo moramo da vratimo, ali ne zadugo.

Ipak, u odnosu na kraj ove nedelje, sledi nam veliki pad temperaure.

- Centar hladnog arktičkog vazduha u nedelju i ponedeljak biće iznad nas. U nedelju se očekuje hladno i vetrovito vreme, povremeno sa kišom. Na Goliji i Kopaoniku kiša će preći u sneg. Najviša temperatura biće između 12°C i 15°C, tako da su zimske jakne i kišobrani obavezni. Padavine će prestati u noći između nedelje i ponedeljka - istakao je Ristić.

Danas toplo, pa pljusak

Iznad većeg dela Srbije danas će biti pretežno sunčano i toplo, ali uz postepenu promenu vremena u drugom delu dana.

Naoblačenje sa kišom, plјuskovima, grmlјavinom, padom temperature i umerenim i jakim severozapadnim vetrom koje će pre podne zahvatiti Bačku, u drugom delu dana proširiće se i na ostale predele Vojvodine, kao i na zapadnu i centralnu Srbiju, dok se na jugu i istoku zemlјe padavine očekuju tek tokom noći ka nedelјi, prognozira RHMZ.

Intenzivniji plјuskovi sa grmlјavinom tokom večeri i krajem dana očekuju se na severu i zapadu zemlјe, mestimično od 20 do 50 mm.

Vreme u oktobru

Uprkos hladnom početku oktobra, vreme će se uskoro promeniti, pa ćemo opet "aktivirati" kratke rukave.

- Za sada sve ide po prognozi. Prva nedelja oktobra biće svežija, s najvišim temperaturama od 17°C do 22°C, dok se povremena kiša očekuje od četvrtka do nedelje.

U drugoj nedelji oktobra kratkotrajna stabilizacija vremena, nešto što se uslovno može nazvati miholjskim letom, s najvišim temperaturama do 25°C. U drugoj polovini oktobra ponovo će doći do jačeg zahlađenja i pravog jesenjeg vremena - navodi meteorolog Ivan Ristić.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading