NEVREME PARALISALO DELOVE SRBIJE! Vetar nosi sve pred sobom, čupao drveća, stabla padala na vozila! NAJGORE TEK PRED NAMA! (FOTO)

Autor:

Vesti

28.09.2024

18:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ipak, u odnosu na kraj ove nedelje, sledi nam veliki pad temperaure.

NEVREME PARALISALO DELOVE SRBIJE! Vetar nosi sve pred sobom, čupao drveća, stabla padala na vozila!  NAJGORE TEK PRED NAMA! (FOTO)

Foto: Instagram.com/opstina_indjija, Instagram.com/192_rs

Jako nevreme pogodile je danas pojedine delove  i gradove u Srbiji, a među njima se našla i Inđija gde je vetar lomio sve pred sobom, kao i Beška. Na sreću, povređenih nema.

 

 

- Usled jakih udara vetra, oboreno je nekoliko stabala u inđijskom parku “Vašarište”. Na sreću, povređenih nema, a načinjena je znatna materijalna šteta. Ekipe Javnog komunalnog preduzeća “Komunalac” su na terenu i rade na saniranju nastale štete - napisali su na svom Instagram profilu iz SO Inđija.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Vetar je kosio stabla i u Beškoj.

Ipak, u odnosu na kraj ove nedelje, sledi nam veliki pad temperaure.

- Centar hladnog arktičkog vazduha u nedelju i ponedeljak biće iznad nas. U nedelju se očekuje hladno i vetrovito vreme, povremeno sa kišom. Na Goliji i Kopaoniku kiša će preći u sneg. Najviša temperatura biće između 12°C i 15°C, tako da su zimske jakne i kišobrani obavezni. Padavine će prestati u noći između nedelje i ponedeljka - istakao je Ristić.

Međutim, prkos hladnom početku oktobra, vreme će se uskoro promeniti, pa ćemo opet "aktivirati" kratke rukave.

- Za sada sve ide po prognozi. Prva nedelja oktobra biće svežija, s najvišim temperaturama od 17°C do 22°C, dok se povremena kiša očekuje od četvrtka do nedelje.

- U drugoj nedelji oktobra kratkotrajna stabilizacija vremena, nešto što se uslovno može nazvati miholjskim letom, s najvišim temperaturama do 25°C. U drugoj polovini oktobra ponovo će doći do jačeg zahlađenja i pravog jesenjeg vremena - navodi meteorolog Ivan Ristić.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading