OD MIHOLJDANA POČINJE PRAVO JESENJE VREME! Temperature vrtoglavo padaju, ANTICIKLON NAM DONOSI I OVO!

Autor:

Vesti

08.10.2024

11:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasio se meteorolog Ivan Ristić!

OD MIHOLJDANA POČINJE PRAVO JESENJE VREME! Temperature vrtoglavo padaju, ANTICIKLON NAM DONOSI I OVO!

Foto: Tanjug/J. PAP

Meteorolog Ivan Ristić najavio je promenu vremenskih uslova u narednim danima, ističući da posle tople i povremeno letnje nedelje dolazi pravo jesenje vreme. Prema njegovim rečima, do kraja oktobra očekuje se dolazak takozvanog jesenjeg anticiklona, koji će doneti suvo vreme, prohladna maglovita jutra i relativno sveže dane.

- Od Miholjdana, 12. oktobra, završavamo sa naletima letnjih temperatura. U ovom periodu počinje rano jesenje vreme, uz prohladna jutra, a ponegde će biti i maglovitih dana. Najniža temperatura u jutarnjim satima kretat će se između 5 i 10 stepeni Celzijusa - naglasio je Ristić.

Republika

Foto: TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC/ nr

Magla, pad temperature i ledena jutra od Miholjdana

Tokom dana, očekuje se smenjivanje sunca i oblaka, a najviše dnevne temperature će biti relativno sveže, između 15 i 20 stepeni. Ovaj trend će se zadržati do kraja meseca, kada se može očekivati stabilizacija vremena uz karakteristične jesenje uslove.

Savetuje se građanima da se obuku slojevito kako bi se prilagodili promenama temperature tokom dana. Jutarnje temperature mogu biti znatno niže, dok će se tokom dana one podići.

U narednim danima, očekuje se da će se vremenski uslovi stabilizovati, a jesenji anticiklon doneti suvo vreme, što može doprineti uživanju u aktivnostima na otvorenom. Ova promena donosi priliku za uživanje u plodovima jeseni i svim čarima koje ovo godišnje doba nosi.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading