POSLE 29 STEPENI, SRBIJU OČEKUJE STRAVIČNO NEVREME: Meteorolog objavio šta nam se sprema narednih dana, neće vam se dopasti!

Autor:

Vesti

10.10.2024

00:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Petak će doneti novo pogoršanje vremena

POSLE 29 STEPENI, SRBIJU OČEKUJE STRAVIČNO NEVREME: Meteorolog objavio šta nam se sprema narednih dana, neće vam se dopasti!

Foto: ST/Tamara Pavišić, Tanjug/RADE PRELIĆ/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Meteorolog Đorđe Đurić u svojoj novoj vremenskoj prognozi najavio je temperaturni preokret u Srbiji!

Našu zemlju je tokom jučerašnjeg jutra i prepodneva zahvatilo prolazno naoblačenje sa kišom koje se brzo premeštalo prema istoku.

Već sredinom dana došlo je do razvedravanja pa je tokom poslepodneva u većem delu Srbije bilo sunčano i veoma toplo vreme uz prave letnje temperature. One su u mnogim predelima prešle 25 stepeni, u Beogradu 27, a u Loznici čak 28 stepeni.

Duvao je pojačan jugozapadni vetar, koji je ujedno bio i fenskog efekta, pa je to i dodatni razlog veoma visokih temperatura.

Ipak, u delovima zemlje zabeležene su lokalne nestabilnosti.

Pred kraj dana dolinom Velike Morave premeštali su se pljuskovi sa grmljavinom, a šire područje Batočine pogodilo je jako nevreme sa gradom.

Dobra vest je da se pred kraj dana vreme i u tim predelima stabilizovalo i smirilo tako da tokom noći ne prete nove oluje.

Trenutne temperature u većem delu Srbije su od 10 do 18 stepeni koliko je mereno u Beogradu i u Zrenjaninu.

Kopaonik meri 7 stepeni. Tokom večeri i noći u Srbiji će biti vedro.

Republika

Foto: shutterstock

Temperature u četvrtak više i za 10 stepeni u odnosu na prosek

Prognoza za četvrtak

U četvrtak u većem delu Srbije biće sunčano i veoma toplo za ovo doba godine. Maksimalna temperatura biće iznad 25°C, lokalno i do 29 stepeni.

S obzirom na to da je prosek maksimalne temperature za ovo doba godine u Srbiji od 16 do 20 stepeni, sutra će one biti više i za 10 stepeni u odnosu na napomenuti prosek.

Prognoza za petak

Petak će doneti novo pogoršanje vremena.

Već ujutro u severozapadnim, tokom dana i u ostalim predelima jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, uz pad temperature vazduha.

Vikend i naredna nedelja

Za vikend svežije, još u subotu ponegde sa kišom.

Od nedelje i tokom većeg dela sledeće sedmice suvo i uz sunčane periode. Jutra će biti vrlo hladna, a tokom dana umereno toplo, uz temperature u većem delu Srbije oko 20 stepeni.

 

(Telegraf)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading