UNIŠTENE STOTINE DRONOVA! Ukrajinci pogodili skladište "Šaheda"! Napad izvela UDARNA GRUPA!

Autor:

Svet

10.10.2024

00:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Generalštab je dodao da će uništavanje baze za skladištenje bespilotnih letelica Šahed značajno smanjiti sposobnost ruskih snaga da ugrožavaju stanovnike ukrajinskih gradova i sela

UNIŠTENE STOTINE DRONOVA! Ukrajinci pogodili skladište "Šaheda"! Napad izvela UDARNA GRUPA!

Foto: Daily Mail/Printscreen

Ukrajinska vojska pogodila je bazu za skladištenje bespilotnih letelica "Šahed" u blizini naselja Oktjabrskij u Krasnodarskom okrugu Rusije, saopštio je danas generalštab oružanih snaga Ukrajine.

U saopštenju se kaže da je uspešan napad 9. oktobra izvela udarna grupa snaga mornaričkih snaga oružanih snaga Ukrajine u saradnji sa jedinicama Službe bezbednosti Ukrajine, prenosi agencija Unian.

- Prema dostupnim informacijama, tamo je bilo uskladišteno oko 400 jurišnih dronova. Prema rezultatima objektivne kontrole zabeležen je tačan pogodak u metu. Uočena je sekundarna detonacija u krugu objekta - navodi se u saopštenju.

Generalštab je dodao da će uništavanje baze za skladištenje bespilotnih letelica Šahed značajno smanjiti sposobnost ruskih snaga da ugrožavaju stanovnike ukrajinskih gradova i sela.

Podsetimo, tokom posete Hrvatskoj, predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je da vidi priliku u narednim mesecima da postavi preduslove za okončanje rusko-ukrajinskog rata do 2025. godine, pod uslovima prihvatljivim za Ukrajinu.

Zelenski je to, kako prenosi Ukrainska Pravda, rekao u javnom govoru pored hrvatskog premijera Andreja Plenkovića.

Govoreći o Planu pobede Ukrajine, Zelenski je izjavio da vidi priliku u narednim mesecima da se otvori put za okončanje rata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading