MIHOLJSKO LETO ĆE JOŠ TRAJATI: Evo kad se očekuje zahlađenje!

Autor:

Vesti

22.10.2024

12:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako će kraj oktobra i početak novembra doneti hladnije vreme, trenutne prognoze ne ukazuju na značajnije zahlađenje.

MIHOLJSKO LETO ĆE JOŠ TRAJATI: Evo kad se očekuje zahlađenje!

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

U Srbiji se nastavlja uticaj snažnog anticiklona, što rezultira stabilnim i vedrim vremenom, ali uz vrlo hladna jutra i tople dane. Očekuje se da ova vremenska situacija potraje do kraja sedmice, sa prolaznim povećanjem oblačnosti u četvrtak. Sreda će doneti vrlo hladna jutra, ponegde i sa slabim mrazom, dok se od četvrtka očekuje postepeni porast jutarnjih temperatura. Ipak, maglovita jutra će i dalje biti prisutna u dolinama i kotlinama, osim u četvrtak, kada se očekuje sunčano vreme.

Maksimalne temperature će se kretati uglavnom od 17 do 23°C, obećavajući natprosečno toplo vreme tokom dana. Nakon 28. oktobra, očekuje se postepeni pad temperatura, sa prosečnim maksimalnim temperaturama za kraj oktobra od oko 15 stepeni. Ovaj trend će se nastaviti i tokom prvih dana novembra, kada se očekuje da će maksimalne temperature biti od 9-10 do 13-14 stepeni, uz minimalne jutarnje temperature od oko pet stepeni.

Iako će kraj oktobra i početak novembra doneti hladnije vreme, trenutne prognoze ne ukazuju na značajnije zahlađenje. Vazdušni pritisak i uticaj anticklona doprineće suvom vremenu ili manjim padavinama sve do kraja meseca. Prema trenutnim prognozama, očekuje se da će vreme biti u skladu sa kalendarom, a moguće je da će ugodno miholjsko leto potrajati do kraja sedmice, pre nego što usledi postepeni preokret vremena.

Uz stabilno i toplo vreme koje se očekuje do kraja sedmice, uz mogućnost prolaznog porasta oblačnosti u četvrtak, građani Srbije mogu da uživaju u još nekoliko sunčanih dana pre nego što usledi postepeni pad temperatura. Trenutne prognoze ukazuju na suvo vreme ili manje padavine sve do kraja meseca, obećavajući da će vreme biti u skladu sa kalendarom u narednim danima.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading