TEMPERATURNA RAZLIKA 23 STEPENA! Jutro ledeno u Srbiji, a u OVIM delovima upaljen i meteoalarm!

Autor:

Vesti

26.10.2024

06:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evo kakvo nas vreme očekuje narednih 7 dana!

TEMPERATURNA RAZLIKA 23 STEPENA! Jutro ledeno u Srbiji, a u OVIM delovima upaljen i meteoalarm!

Foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano vreme s najvišom temperaturom od 24 stepena.

Prema prognozi Republičkog hidormeteorološkog zavoda (RHMZ), ujutru po kotlinama, dolinama reka i visoravnima jugozapadne, južne i jugoistočne Srbije očekuje se magla

Tokom dana u svim predelima biće pretežno sunčano uz slab i umeren jugoistočni vetar koji će na jugu Banata povremeno biti jak.  Najniža temperatura biće od 1 do 12, najviša dnevna od 18 do 24 °C.

U Beogradu će danas biti pretežno sunčano uz slab i umeren jugoistočni vetar. Najniža temperatura biće od 7 do 12, najviša dnevna oko 23 °C.

Upaljen meteoalarm

I danas je na snazi žuti meteoalarm na prostoru Jugoistočne, Jugozapadne Srbije i Kosova i Metohije zbog magle.

MAGLA - Horizontalna vidljivost manja od 200m

UTICAJ:  Problemi u saobraćaju (moguća blokada saobraćaja), komplikacije u već teškoj situaciji (delimična ili potpuna blokada akcija spašavanja). Nepovoljni vremenski uslovi za hronične bolesnike, ljude pod terapijom, medicinskom kontrolom ili meteoropate. Pri niskim temperaturama objektivna opasnost od mržnjenja kapljica magle i zaleđivanja.

Republika

Foto: RHMZ/printscreen

Žuti meteoalarm u 3 dela zemlje

Narodnih sedam dana očekuju se hladna jutra, ponegde uz slab prizemni mraz, a u nižim predelima i maglu ili nisku oblačnost koja se od utorka ponegde može i duže zadržati. 
Tokom dana biće pretežno sunčano, povremeno uz malu ili umerenu oblačnost. 

Najviša dnevna temperatura biće u granicama proseka za ovaj period godine - od 17 do 21 stepen, a u nedelju i ponedeljak i malo iznad proseka za treću dekadu oktobra, u većini mesta od 21 do 24 °C. 

U mestima sa dužim zadržavanjem magle ili niske oblačnosti, i to posebno od utorka, biće i malo hladnije, navodi se u sprognozi RHMZ.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading