OVAKO ĆE JELENA I DUŠKO PODELITI IMOVINU! Isplivala istina nakon priznanja o RAZVODU!

Autor:

Zabava

21.06.2024

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Porodični zakon je jasan!

OVAKO ĆE JELENA I DUŠKO PODELITI IMOVINU! Isplivala istina nakon priznanja o RAZVODU!

Foto: ST/Nemanja Pančić, Republika

Muzička zvezde Jelena Karleuša bila je predsednica žirija na izboru za Miss Srbije, koji se održao pre dva dana, a tada nam je otkrila da je u procesu sporazumnog razvoda od Duška Tošića.

- U procesu sam sporazumnog razvoda sa Duškom - rekla nam je JK, koja je pričala i o ćerkama Niki i Atini:

- Prvo sam ispratila Niku na maturu, potom u Nemačku gde je sa tatom. Ponosna sam majka, bila je prava princeza. Fudbal je interesuje, to je povukla na tatu.

Republika

Foto: ST/Dragan Kadić

Jelena Karleuša

Mnoge je zanimalo kako će Jelena i Duško podeliti imovinu stečenu u braku, a kako su uspeli da se dogovore o sporazumnom razvodu, o ovome mogu da odluče samo oni.

- Prema članu 40. Porodičnog zakona, supružnici imaju pravo na razvod braka ako zaključe pismeni sporazum o razvodu. Sporazum o razvodu obavezno sadrži dva dela: pismeni sporazum o vršenju roditeljskog prava i pismeni sporazum o deobi zajedničke imovine - kaže advokat, pa dodaje da sud u tom slučaju ne vrši ispitivanje:

- Član 179. Porodičnog zakona govori da supružnici mogu zaključiti sporazum o deobi zajedničke imovine. Prema odredbama Porodičnog zakona i njegovoj primeni u sudskoj praksi, proizilazi da se sporazum o deobi zajedničke imovine prilikom sporazumnog razvoda braka unosi u presudu bez ispitivanja suda, tj. sud prihvata takav sporazum supružnika bez razmatranja šta su se supružnici dogovorili.

- Na osnovu Porodičnog zakona, sud uopšte ne ulazi u sadržinu sporazuma o deobi zajedničke imovine, te ga kao takvog, onako kako su se supružnici sporazumeli, unosi u izreku presude - otkrio je beogradski advokat za "Alo!".

Republika

Foto: ST/Dragan Kadić, Ata images

Jelena Karleuša i Duško Tošić

Inače, imovina bračnog para procenjuje se na više miliona evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading