PROBLEM KOJI MUČI SVE SRBE! Naš poznati infuenser postavio pitanje na koje SVI TRAŽIMO ODGOVOR! (VIDEO)

Autor:

Zabava

04.07.2024

11:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Popularnog tiktokera zanima kako da se rešimo komaraca!

PROBLEM KOJI MUČI SVE SRBE! Naš poznati infuenser postavio pitanje na koje SVI TRAŽIMO ODGOVOR! (VIDEO)

Foto: Instagram.com/mijatstanojevic

Poznati srpski tiktoker i influenser Mijat Stanojević požalio se svojim pratiocima na društvenoj mreži TikTok na najezdu komaraca u svom domu. Sve više Srba ima problema sa komarcima, a kako je ovaj mladić istakao, kao da su postali neuništivi.

- Šta je sa komarcima, ljudi? Ovo je strašno više postalo. Znači, ja sam ubeđen da su se komarci dogovorili i da je ovo organizovan napad na mene i moju kuću. Šta god da koristim, nebitno, sprejeve, sveće... Ljudi, oni su neuništivi. Pre ću Rusiju biciklom da uništim nego komarce - požalio se on.

Mnogi njegovi pratioci požalili su se na isti problem u komentarima. "Ja mislim da ih taj sprej protiv komaraca samo privlači", "Mene komarci pojeli", "Isto", "Ja malopre ubijem komarca, iz mrtvog izađe još veći", "Bukvalno sam izbrojao 32 ugriza od komarca", "47 me je ujelo", "Ja imam grbu od uboda", "Živa istina", "Ali bukvalno, ni meni ništa ne pomaže", samo su neki od komentara.

Republika

Foto: shutterstock

U Srbiji živi mnogo vrsta komaraca

Inače, u Srbiji je pored azijskog tigrastog komarca, koji prenosi denga groznicu, detektovan i japanski, koji prenosi japanski encefalitis, ali i virus Zapanog nila, kao i denga groznicu i čikungunju.

Profesor dr Aleksandra Ignjatović Ćupina sa Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu navela je da u Srbiji živi 49 vrsta komaraca koji pripadaju u 7 rodova, a da pored njih imamo i još i ove dve vrste.

- To su azijski tigrasti komarac - aedes albopictus, koji je aktivan i po visokim letnjim temperaturama, ali i japanski komarac - kazala je prof. dr Ignjatović Ćupina na naučnom skupu Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) "Insekti i krpelji kao prenosioci uzročnika bolesti ljudi i životinja".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading