PLJAČKAŠI UPALI U KUĆU SLAVNE PEVAČICE, PA JE TOTALNO DEMOLIRALI: Zastrašujuće scene teraju JEZU U KOSTI, uništen je čak i grob!

Autor:

Zabava

28.09.2024

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prizor deluje tužno i zastrašujuće.

PLJAČKAŠI UPALI U KUĆU SLAVNE PEVAČICE, PA JE TOTALNO DEMOLIRALI: Zastrašujuće scene teraju JEZU U KOSTI, uništen je čak i grob!

Foto: shutterstock

Razbojnik

Kuća Esme Redžepove, koja je trebalo da postane muzej i dom humanosti, danas izgleda potpuno uništeno i zapušteno. Vila u kojoj je živela legendarna makedonska pevačica postala je ruinirana, sa golim zidovima i opljačkanim prostorom od 750 kvadrata. Čak su i neki prozori i vrata nestali, a imanje od 1.300 kvadrata je obraslo u korov. Ovaj prizor deluje tužno i zastrašujuće, a grob Esme Redžepove se takođe nalazi u lošem stanju.

Prizor deluje tužno i zastrašujuće jer sem golih zidova navodno ništa nije ostalo. Sve što se nalazilo u vili od 750 kvadrata je pokradeno, a čak fale i neka vrata i prozori, a imanje koje se prostiralo na stotine kvadrata, je totalno obraslo u korov.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Esma Redžepova

 

Legendarna pevačica je ovo nekada velelepno zdanje, u kom je podigla i othranila čak 48 dece, ostavila državi Makedoniji i Skoplju, međutim jedan deo njenih naslednika je osporila taj testament, tražeći svoj deo. Kako stvari stoje, dok se ne vidi šta je čije, kuća će i dalje propadati - kako piše Scandal.

Esma Redžepova je preminula 11. decembra 2016. godine, ostavljajući svoju imovinu državi Makedoniji i gradu Skoplju. Međutim, deo njenih naslednika osporava ovaj testament, tražeći svoj deo imovine. Simeon Atanasov, jedno od 48 dece koje je Esma odgajala, otkrio je da su postojala dva testamenta kojima je Esma poklonila svu imovinu državi, ali da se njeni rođaci, tačnije unuci od sestre i brata, bune i osporavaju ove dokumente. Simeon je istakao da je ovo povredilo sve nas koji smo bili deo Esmine "škole", te da se nada da će muzej jednog dana biti otvoren kako bi se sačuvalo nasleđe i znanje koje su sticali od Esme i Steve Teodosijevskog.

- Nakon Esmine smrti, pre 7 godina, ona je ostavila dva testamenta u kojima lepo piše sve, da svu njenu imovinu poklanja državi, ministarstvu za kulturu i da to treba da bude muzej u kojem će se skupljati svi koji mogu da vide šta je sve urađeno za sve ove godine. Autorska prava su namenjena meni, a njeni rođaci, tačnije unuci od sestre i brata se bune i ta dva testamenta osporavaju. Ovim putem želim da kažem celoj javnosti da se suzdrže svih komentara u kojima okrivljuju nas, kao decu, da mi nismo napravili ništa za Esmu, za njen grob... To nije tačno i ja moram da kažem da svi mi, koji smo bili u toj školi, smo strašno povređeni što se ovo dešava od strane ministarstva kulture. Ja se nadam da će jednog dana da će muzej da se otvori, da možemo tamo da imamo našu školu, pre svega, da možemo da prenesmo svo ovo naše znanje koje smo stekli i koje smo naučili od Esme i Steve Teodosijevskog. Iako nije bila naša biološka majka, pružila nam je. Kad god smo išli u školu pravila nam je sendviče ili neko voće. Uvek je brinula da imamo nešto da se pojede - rekao je Simeon jednom prilikom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading