"SANJAM POKOJNOG OCA": Marko Janketić se SLOMIO pred kamerama, drhtavnim glasom progovorio o najvećem BOLU!

Autor:

Zabava

19.04.2024

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marko Janketić se rasplakao usred emisije.

"SANJAM POKOJNOG OCA": Marko Janketić se SLOMIO pred kamerama, drhtavnim glasom progovorio o najvećem BOLU!

Foto: ST/Vladimir Lukić

Naslednik legendarnog glumac Mihaila Miše Janketića popularni Marko Janketić slomio se pred kamerama kada je evocirao uspomene na pokojnog oca.

Miša Janketić, koji je ostavio neizbrisiv trag u srpskoj kinematografiji, preminuo je 15. maja 2019. godine, a tri dana kasnije na večni počinak ispratili su ga članovi porodice, kao i mnogobrojne kolege i prijatelji. Legenda srpskog glumšta sahranjena je na Novom groblju u Beogradu u Aleji zaslužnih građana.

Marko Janketić krenuo je očevim stopama i ostvario veliki uspeh na polju glume. Svojim talentom istakao se među kolegama i pobrao simpatije i publike i reditelja, a među poslednjim ulogama koje je ostvario bila je u filmu "Nedelja" o Džeju Ramadanovskom. Talenat je nasledio od oca Miše, kojeg pamti, kako je rekao pred televizijskim kamerama, kao "najsavršenijeg pred kraj života".

Republika

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Mihailo Miša Janketić (1938-2019)

U izuzetno emotivnom izlaganju Marko je evocirao sećanja na pokojnog oca, a u jednom trenutku se potpuno slomio i zaplakao.

Pamtim ga kao najsavršenijeg pred kraj života. Tada je bio zaokružen, bez obzira na bolest. Imao je jednu filozofsku tezu da se čovek rađa do poslednjeg daha i onda je sa poslednijm dahom zaokružio sebe, tada se rodiš kada odeš na onaj svet - počeo je priču umetnik u emisiji "Balkanskom ulicom". 

Marko je potom drhtavim glasom i sa suzama u očima dodao: 

- To je malo filozofski, ali ga sanjam mladog, moram ti reći. Mladog, iz mog sećanja mladog, sanjam ga sa zift crnom kosom u nekom sakou, onako nešto njega kakav je bio dasa - rekao je Janketić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading