KAD BERČEK TRESNE VRATIMA CELA KAFANA SE OKRENE: Jedan potez velikog glumca ušao je u legendu!

Autor:

Zabava

26.06.2024

08:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznati glumac Milan Milosavljević je otkrio najveću tajnu slavnog kolege.

KAD BERČEK TRESNE VRATIMA CELA KAFANA SE OKRENE: Jedan potez velikog glumca ušao je u legendu!

Foto: youtube.com/printscreen

youtube.com/printscreen

Legendarni Aleksandar Berček upisao je studije glume krajem šezdesetih godina prošlog veka u klasi Milenka Maričića, zajedno sa Nedom Arnerić, Mirkom Babićem, Marinom Koljubajevom, bivšom suprugom Petra Božovića, zatim Vesnom Mrkić, Jelenom Petrović, Čedomirom Petrovićem, Žarkom Radićem, Dragicom Ristanović, Feđom Stojanovićem, Ivanom Šebaljem, Branimirom Zogovićem i Ljiljanom Mrkić Popović.

Akademija se tada nalazila na Kolarcu, a Berček je najvažniju lekciju iz glume naučio navodno u kafani. Prema rečima glumca Milana Milosavljevića, Berček je kao student bio neprimetan, a jedna situacija je sve preokrenula.

- Ima jedna lepa anegdota, to moram da ti ispričam, a vezana je za Aleksandra Berčeka. Kad je studirao, Milenko Maričić mu je bio profesor. Milenko je voleo da popije, a uvek je imao svog pulena. Tad je imao, naravno, mene, jer sam bio jedini muškarac na klasi. S njim sam prvi put ušao u Klub književnika. Bio sam prva godina, a to je tada bilo najelitnije mesto u celoj Jugoslaviji. On je vodio Mirka Babića. Mirko se bavio nekakvim boksom, a Milenko je voleo da pravi sr*** i uvek voleo da ima nekakvog bodigrada iza sebe. Poslednji mu je bio Mima Karadžić. On je njega stalno vodao - ispričao je Milosavljević za Kurir, pa dodao:

Republika

Foto: ATA Images

Milan Milosavljević

- E, a Berček je bio kao neko dete. Pita ga jednom da li može i on da uđe u kafanu. Profesor kaže, naravno. I uđe on prvi put, a Maričić ga pita: "Ko si ti?" "Berček, vaš student." "Nisam primetio da si ušao, hajde ponovo." Vrati ga drugi, i treći put. Četvrti put Berček popizdi i tresne vratima! Cela kafana se okrene. "Pa tako se ulazi, p*** ti materina! J*** glumca kog niko nije primetio! Majku mu, bar zalupi vrata da se svi okrenu! Ni na scenu ne možeš da uđeš a da te niko ne primeti", izgovorio je tada Maričić. E, tako je nas Milenko učio glumi - otkrio je glumac.

Berček je s godinama postao jedan od najvećih srpskih glumaca. Ostvario je uloge u više od 40 filmova, a za svoj glumački rad mnogo puta je odlikovan najvećim priznanjima.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading