NIJE UZEO NI DINAR! U ovom KULTNOM FILMU Nebojša Glogovac je igrao BEZ HONORARA!

Autor:

Zabava

26.06.2024

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Želja glumaca da na velikom platnu dočaraju pobednički duh naroda, koji je preživeo strahote tokom 78 dana granatiranja tadašnje Jugoslavije, bila je jača od para.

NIJE UZEO NI DINAR! U ovom KULTNOM FILMU Nebojša Glogovac je igrao BEZ HONORARA!

Foto: ST/Nemanja Pančić

Legendarni Nebojša Glogovac pristao je da nakon bombardovanja 1999. uđe u novi projekat i snimi film "Nebeska udica", i to bez honorara. Kako je film sniman neposredno po završetku NATO bombardovanja tadašnje Savezne Republike Jugoslavije, u junu 1999. godine, ekonomska situacija je bila veoma loša, te je, pored Glogovca, cela filmska ekipa morala da se pomiri s tim da od angažmana neće dobiti ni dinara.

Želja glumaca da na velikom platnu dočaraju pobednički duh naroda, koji je preživeo strahote tokom 78 dana granatiranja tadašnje Jugoslavije, bila je jača od para. Tako su Ana Sofrenović, Nikola Kojo, Ivan Jevtović i Dragan Bjelogrlić, uz Glogovca, pristali da bez honorara igraju u filmu Ljubiše Samardžića. Epizodne uloge u ovom filmu igrali su Milena Dravić, Katarina Žutić, Nikola Đuričko, Sonja Kolačarić, Gordan Kičić...

Republika

Foto: youtube.com/printskrin Filmovi Srbija

 

Film je snimljen i prikazan na 50. Filmskom festivalu u Berlinu i kasnije je osvojio svet, sa originalnim naslovom "Sky hook". Radnja filma prati sudbinu mladih i ambicioznih ljudi koji žele da svoja sanjarenja ispolje na najbolji mogući način. Sirene i bombe nisu omele grupu zaljubljenika u košarku da obnove teren čime bi obnovili sebe, svoje ideale, svoju porodicu.

Nebojša Glogovac igrao je lik Kaje, koji je razapet između bombi i ruševina i svojoj ljubavi prema sinu Jovanu kojeg glumi Ognjen Mirković i prema bivšoj ženi koju je maestralno odglumila Ana Sofrenović. Dečak Jovan koji ne može da govori opčinjen je svojim ocem i iskustvom i srećnim vremenima koje mu kroz priču prenosi. Upravo njemu je izgovoren čuveni citat: "Pa je l’ znaš ti kako se postaje pravi šampion? Tako što izađeš na teren kad je najteže… i pobediš".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading